lördag 12 juli 2014

Utflyktstips i Dalsland

Vår sommarstuga ligger vid Vänern i Dalsland. Jag och Hemnetknarkaren försöker alltid någon gång varje sommar, när vi är i stugan, att åka på en egen utflykt tillsammans utan vare sig våra män eller barn. Bara hon och jag. Vi åker nästan av vägen flera gånger under färden för att vi skriker som besatta till varandra :"Titta, titta, tittaaaa på det där huset! Jamen Guuud så fint!"

I onsdags var det dags igen. Vi åkte på utflykt. Vädret var underbart. Vi började med att besöka Dalslands eget Ullared, varuhuset Bloms, någon halvmil utanför Mellerud. Ett jättebra shoppingställe med allt från kuddar och gardiner till handväskor, kex och trosor att lägga beslag på till urbilliga priser.


Bloms i Mellerud har en jättestor avdelning med inredningsprylar.

Sedan for vi in till Mellerud och besökte en jätterolig heminredningsaffär som heter Smått och gott och där finns allt möjligt som pajformer, vinställ, dukar och lampskärmar. Därefter var det dags för dagens viktigaste stopp: NK-konditoriet i Mellerud. Har ni vägarna förbi bara MÅSTE ni åka dit. Här har tiden stannat någon gång runt 1972. Inredningen är original i beige och brunt och bakverken har priser (nästan) från samma tid. Supermysigt!


NK-konditoriet i Mellerud med originalinredning. Underbart!

En dag med min älskade Hemnetknarkare kan aldrig bli tråkig. Att ha riktigt bra vänner som man kan bli diskutera med, skratta med och titta på hus tillsammans med med samma passion, det är underbart. I år firar jag och Hemnetknarkaren 10 år tillsammans. Jag tror vi får fira med en extra fika när vi besöker Ullared i höst. Vårt favoritställe på jorden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar