söndag 27 juli 2014

Otäckt, otäckt...

Vi åkte till stugan igår. Hyresgästerna hade lämnat den tidigare under dagen och det var väldigt spännande att se om huset var fullständigt i kaffeved eller inte. Men vi hade absolut inte behövt oroa oss. De hade städat jättefint och det fanns inte en fläck någonstans. Så nu ska vi införskaffa lite nya sängar, de vi har är rätt gamla, och försöka oss på att hyra ut stugan nästa år igen.

Vi åkte till badstranden så fort vi kunde, men vi hann knappt komma i vattnet förrän svarta moln tornade upp sig. Svärföräldrarna skulle ha grillkväll med oss och vi fick alla springa som galningar in i sommarstugan för att komma undan världens skyfall! Barnen sprang till gäststugan och när det började storma och blåsa så träden vajade farligt blev deras farmor helt hysterisk: "Hämta, barnen, hämta barnen! Välter ett träd över gäststugan kanske de blir rädda!" utbrast hon. Ööööh... ja om ett träd välte över stugan de befann sig i skulle de nog bli mer än bara rädda, skulle jag tro, ha, ha!Vi fick sitta inne i stugan när stormen rasade utanför.


Svärmor fick vin och chips och hade humöret på topp, trots regn och rusk.

När vi gick en promenad efter grillningen, och vädret lagt sig, visade det sig att stormen farit fram värre än vi förstått. Flera sommarstugor nere vid badviken hade fått stora träd som rasat över deras tomter. En stuga hade med nöd och näppe undkommit att krossas av två stora träd som fallit på varsin sida om huset. Usch, det såg väldigt otäckt ut. 

Nu ska vi bara ha en lugn kväll med förhoppningsvis lite fiske och bad med barnen. En kopp kaffe innan mötet med masken som ska på kroken kanske inte vore så dumt, för att få lite mod.

2 kommentarer:

  1. Ja hu så otäckt!! Läste att de utfärdade klass 1 varning på åskoväder på västkusten idag.. Det var väl det ni råkade ut för då.
    Ha en fin söndagskväll, här blir det lite korvgrillning i alla sin enkelhet:-)

    SvaraRadera
  2. Har visst varit oväder över hela Sverige... Otäckt med storm och tromber som drar förbi. Kram Suss

    SvaraRadera