fredag 11 juli 2014

Det bara krånglar


Som ni ser, det är inte lite gräs som ska klippas.

Kan man hata en maskin? Ja, då hatar jag vår åkgräsklippare just nu. Gasen föll ju ihop i slutet av förra sommaren. Vi lämnade in den på reparation, men igår kväll när vi klippte gräset och det var sååååå varmt, ja, då föll gasen ihop igen och gräsklipparhelvetet rör sig inte en millimeter. Vi fick klippa färdigt vår tomt som är på över 2 000 kvm med hjälp av bensingräsklipparen. Att dra den fram och tillbaka i värmen över denna enorma gröna djungel som det kändes, ja, det var inte roligt. Faktum är att jag nästan kände ljuset i tunneln och fick en nära döden-upplevelse.

Nu får vi se om vi ska reparera eländet ännu en gång eller försöka köpa en ny. Att ha en stor tomt är underbart. Barnen kan leka utan att man behöver vara rädd för trafik för de små orkar knappt ta sig fram till tomtgränsen. Men när man ska klippa den utan en åkgräsklippare, ja, då är det inte lika roligt längre. Hur orkade folk ha stora tomter förr innan åkgräsklipparna fanns? Och tänk på 1800-talet, då slog man väl gräset med lie. Kul att vara förste lieman på Drottningholms parkavdelning. Not.


2 kommentarer:

  1. Ha, ha, nej, vi har lämnat tillbaka vår robot för den krånglade- den med! Gaaaah! Vi har ingen tur med gräsklippare just nu.

    SvaraRadera