fredag 18 juli 2014

Tre dagar på Österlen

Igår kom vi tillbaka från vår mini-tripp till Österlen. Vi bodde på Karlsgården, som ligger ett par mil utanför Ystad, mitt ute på en åker. Det är ett ombyggt svinstall och vårt rum hette passande nog Stian. Svärföräldrarnas rum hette Båset. Det är ett superfint ställ,e med stor gräsmatta där vi spelade kubb och fotboll på kvällarna. Det finns grill så att man kan grilla och badtunna.


Karlsgården är ett jättemysigt ställe att bo på.


Jag kollar in sonens kubbslag. Svärfar håller tummarna i bakgrunden.

Vi kom på tisdagen och åkte på kvällen till Jaktpaviljongens restaurang som ligger några kilometer utanför Ystad. På andra sidan vägen finns en stor camping med lekplats där barnen kunde springa av sig medan vi åt upp maten.
På onsdagen åkte vi in till Ystad och tittade i affärer och åkte en stadsrundtur med ett litet blått tåg. Det var matmarknad i staden och man kunde köpa paella från Spanien, ostar från Frankrike och njuta av en mängd annan mat. Var åt vi, tror ni? På Max. Har man barn så har man.


Vi fikade på Bäckahästen i Ystad. Vackra omgivningar, men Delicato-fika, så det finns nog bättre ställen om man bara orkar leta.


Bara att gå omkring och titta i Ystad är roligt eftersom det är så vackert.

På eftermiddagen åkte vi ånglokståg från S:t Olof till Brösarp och tillbaka. En mysig tripp med glasstopp i Brösarp. Tåget såg ut precis som för 100 år sedan och komforten var likadan. Det var ett hejdlöst skakande, stånkande och tuffande på tåget. Vädret har varit helt underbart! Så ni som inte har varit på Österlen, åk dit! Det är som Sveriges Provence.


Barnen väntade ivrigt på tåget bär det tuffade in på stationen.


Otroligt vacker natur under ångloksfärden.


Konduktören var förstås tidsenligt klädd.1 kommentar:

  1. Så härligt det ser ut!
    Och jag måste hålla med barnen, MAX är oslagbart=))

    SvaraRadera