tisdag 8 juli 2014

Jobbigt med sommarstuga?


Vår fina sommarstuga som jag aaaldrig vill sälja!


Nere vid båtviken i närheten av vår stuga är det underbart att både bada och bara sitta och njuta.

När folk får reda på att vi har både ett hus och en sommarstuga frågar de ALLTID, utan undantag: Men Guuud, är inte det jobbigt?".

Jag har väldigt svårt att förstå vad det är som skulle vara jobbigt. Vi klipper två gräsmattor istället för en gräsmatta, that´s it. Nej, det är inte ett dugg jobbigt att ha både hus och sommarstuga. Allt beror på vad man har för ambitionsnivå med sina fastigheter och jag och A är norra Europas lataste människor. Vi sitter helst på altanen och ser på när gräset växer. Vi har inga rabatter i stugan som måste rensas, vi renoverar inte. Vi bara är där och njuter. Måla om gör man var 10:e-var 12:e år, så det är inte heller speciellt ansträngande.

Det som möjligtvis kan vara jobbigt är ju kostnaden. Det kostar att ha två hus. Vi lägger motsvarande vad en veckolång resa till Gran Canaria skulle kosta för hela familjen, på vår sommarstuga varje år. Men då kan vi njuta av den, inte bara en vecka utan 16 veckor på ett år och dessutom ha vänner på besök. Tycker man att det är värt det? Vi tycker det. Så nej, det är inte ett dugg jobbigt att ha två hus. Är du sugen på att ha ett eget sommarparadis och tycker att det är värt pengarna, ja, slå till!

1 kommentar:

  1. Om man bara kan komma till sin sommarstuga och koppla av så är det ju toppen!

    Sandra

    SvaraRadera