tisdag 22 april 2014

Trollen på nätet


En jättefin skapelse av lillan. Hon lade vitsippsblommor utan stjälkarna i vatten. Vackert!

Ikväll har jag sett på tv-programmet "Trolljägarna" på TV 3. Det handlar om människor som skriver hatiska kommentarer (ja, tyvärr är de oftast mer än hatiska) på nätet och sedan konfronteras de av Robert Aschberg.
För det första blir man helt matt av allt uppdämt svart gegg som verkar finnas inom människor. Så många människor som uppenbarligen mår väldigt dåligt när de måste spy ur sig så mycket galla. Människor som skriver att de hoppas att en annan människa ska dö, bara för att han är invandrare eller bög, ja, de kan ju omöjligt själva ha en trevlig tillvaro.

Men det som gjorde mest intryck på mig ikväll var operasångaren Rickard Söderberg som var så otroligt klok! Han är operasångare, sminkar sig, har nagellack och är homosexuell. Det räcker tydligen för att han ska bli utsatt för de mest grova påhopp, men han var så klok och härlig i programmet! Om alla vore som honom, en sådan underbar värld vi skulle ha! Och så tröttsamt det är att folk ska gå igång på den sexuella aspekten så fort det handlar om homosexuella. Om jag inte gillar någon, inte skriker jag "Missionärsfjant!" till den personen. Men "Bögjävel" det är tydligen något som folk tycker att man ska få ta till. Därför är det så roligt att ha den här bloggen. Inga elaka ord. inga påhopp. Bara trevliga kommentarer. För har man inget snällt att säga kan man ju lika gärna vara tyst. Lev och låt leva.

5 kommentarer:

 1. Jamen visst blir man lite mörkrädd när man ser det programmet. Vad är det för fel på folk?

  SvaraRadera
 2. Tänk vad skönt det vore om alla kunde vara trevliga och snälla mot varandra! Istället för att ödsla tid på något som sänker någon annan...

  SvaraRadera
 3. Så bra skrivet!!!
  Inte sett programmet men det låter inte klokt...

  VARM KRAM
  Milla

  SvaraRadera
 4. If i am not mistaken i already do that before and it is really turn into a good looking one cause i put different kind of flower color.

  SvaraRadera
 5. Det är det som är det bästa med den här världen. Allt pepp och positiva heja-rop från alla härliga människor där ute.
  Kram Helén

  SvaraRadera