söndag 13 april 2014

Lyxfällan


Det är upp och nervända världen i programmet "Lyxfällan".

Idag satt jag och njöt av värmen i uterummet och kom in på programmet "Lyxfällan" på Ipaden. Gud i himlen! Det var ett föräldrapar som var med, som hade nästan nyfödda tvillingar, rökte, drack två liter läsk om dagen och bodde i sociallägenhet. De hade en halv miljon i skulder och när programledarna frågade varför tjejen i förhållandet inte jobbade så sade hon "att hon var lite lat och lika gärna kunde gå på Försäkringskassans pengar och ha det skönt." Men bilar hade de, fyra stycken.

Nästa person i program-serien tyckte att det var viktigt att ha speciella hudkrämer, gå på spa och köpte en air-condition för 4 000 spänn. Trots att hon bara hade ett halvtidsjobb och sedan levde på CSN. Du milde svamprölleka!

Vad är det för konsumtionssamhälle vi har skapat oss när folk utan pengar tycker sig ha rätt till en air-condition? I Sverige?!! Det är ju typ -10 grader 300 dagar om året här! Jag var tvungen att stänga av eländet. Samtidigt var det så otroligt sorgligt när pappan satt och grät med sin bebis i famnen. Hur tänkte de när de köpte 4 bilar, men inte hade råd att låta äldsta barnet spela fotboll?

Idag gjorde vi något väldigt värdefullt. Vi gick med barnen på promenad. Det var dock helt gratis, men det kändes som om man hade kunnat betala för den stunden, så trevligt var det.

4 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med dig. Såg ett avsnitt när jag var sjuk och inte hade mycket roligare för mig. Det var ett par som åt såååå mycket godis och drack massor av läsk.. Det kunde finansierat dotterns ridlektioner om det inte köpt så mycket godis!!! Heeelt otroligt..
  Ha de!

  SvaraRadera
 2. Jag såg lite av det första programmet du skriver om. Fattar inte att föräldrar lånar ut pengar till de hela tiden utan att kolla vart de går... Kram Suss

  SvaraRadera
 3. I know a lot of person like that and i can't understand them while they are doing it cause to be honest my whole life is full of reason to work and i need to pay all my debt and i don't have time for being a lazy.

  SvaraRadera
 4. Ja... vad har vi skapat för samhälle... bra att du skriver om detta!! Och så fin avrundning, ja det bästa i livet är gratis, underligt att vi jagar så mycket, när det bara finns framför oss...

  Varm kram kloka du
  Milla

  SvaraRadera