tisdag 15 april 2014

Den bistra verklighetenVårt vardagsrum har vi bara tapetserat med vit tapet. Eller vi anlitade en snickare att göra det. Gud så skönt!

Jag tycker att det är väldigt inspirerande att läsa heminredningstidningar, men man blir ju gaaalen på alla förskönande reportage. "Anna och David visste så fort de såg huset som inte renoverats på 50 år att det hade en otrolig potential. De ägnade sig sedan dygnet runt i sju år åt att bit för bit väcka den illa medfarna funkispärlan till liv igen. Idag har de sitt drömboende och njuter av varje minut."

Tror man på det? NOT! Så här skulle det stå istället: "Anna och David hade inte en aning om hur man renoverade och det gamla förfallna mögelrucklet var det enda de hade råd med. Därefter jobbade de dygnet runt i sju år, först på sina vanliga jobb och sedan på nätterna med att renovera, eller försöka renovera. Badrummet har idag fuktskador eftersom de inte visste att man skulle ha en fuktspärr och köket har fortfarande inte lister i taket och det har blivit rödvinsringar i marmorskivan. Idag går de i familjeterapi och har betalningsanmärkningar på grund av de höga lån de dragit på sig när de köpt dyrt kök och dyr badrumsinredning. Senast i morse skrek Anna att hon ville sälja skiten och skiljas."

Jag har renoverat ett hus under sju år. Utan att kunna renovera. Gör jag aldrig om. Finns inte på kartan. Vem vill se tillbaka på sitt liv och mest minnas slipdamm och silikonfogar? Är man inte utbildad snickare och helst samtidigt miljonär, då ska man hålla sig lååångt borta från renoveringsobjekt. Men om heminredningstidningarna skrev det då skulle de nog inte få många nummer sålda.

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha ha.... fy f-n vad bra skrivet, och säkerligen den bistra sanningen i de flesta hem!!!
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  2. Ha ha,det var verkligen bra skrivet!!

    SvaraRadera