tisdag 21 januari 2014

Robot eller fru


Vår gräsmatta vid stugan är inte direkt liten.


Utsikten från vardagsrummet i stugan.


Här sladdar jag gärna omkring med klipparen på sommaren.

Idag ringde jag vår granne vid vår sommarstuga som är året-runt-boende för att lämna vårt nya telefonnummer. Det kan vara bra att hon kan nå oss om något händer med stugan. Förra vintern ringde hon och berättade något jätteäckligt. Hon hade tittat ut på morgonen och sett ett rådjur som låg på vår gräsmatta med hela buken uppsliten och inälvorna utdragna över halva gräsmattan. Förmodligen hade ett lodjur eller en varg dödat det på gräsmattan under natten och sedan inte orkat äta upp allt. En annan granne var snäll och släpade bort det in i skogen.

Om fyra månader kommer vi att kunna bo i sommarstugan på helgerna igen. Det känns ju inte så just nu när det är typ -5 varje dag. Vi har dock ett problem som måste lösas. Vår åkgräsklippare som vi klipper vår jätttegräsmatta vid stugan med, har pajat. Inte nog med att den inte startar, gaspedalen har släppt och ligger ner helt platt och går inte att använda. A är extatisk kan jag meddela.

Han vill nämligen köpa en gräsklipperobot. Jag tokvägrar. Jag älskar att ratta runt på åkgräsklipparen och känna mig som en Formel 1-förare. Vråla åt barn och man att springa in för här glider kingen in! Men A är en lurig motståndare. Han hittar alltid märkliga erbjudanden som är för bra att tacka nej till och plötsligt står man där med en robot i famnen och får aldrig mer glida omkring som en king. Vi får väl se. Robot eller fru på gräsklippare. Jag vet då vem jag skulle hålla på i en gräsklippetävling.

8 kommentarer:

 1. Jag vill också ha en robot. Så dyra bara...

  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Jag håller på fru på gräsklippare, älskar själv att klippa gräs. Så supersnyggt ni fått i sovrummet, kul att fixa när det blir sådär bra.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Måste nog hålla med din man där, sorry gumman. Min man satt 2-3 timmar på vår åkergräsklippare, 2 dagar i veckan i vårt förra hus, när vi hade 3000 kvm stor gräsmattan. Hatart´!! Det finns bättre saker man kan göra när det är sommar och sol... ;-)
  KRAM! Judita

  SvaraRadera
 4. Kan meddela att R. just nu skrattar gott åt dina bravader samt ropar "heja gräsklipparkvinnan"...

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också heja på frun på klipparen! Jag skrattar hjärtligt åt din fantastiska beskrivning och förstår den där kingen-känslan! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha, jag hejar på frun!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns skönt att höra med tanke på att A har surfat på en sajt som säljer robotgräsklippare hela kvällen...

   Radera