tisdag 7 januari 2014

Kommentera eller inte


En matta har åkt fram på köksgolvet. Jag hittade den i ett skåp. Den som spar hon har.

Jag läste en kommentar till bloggen Bloggkommentatorerna från en bloggläsare som retade sig på att storbloggarna aldrig lämnade några kommentarer hos andra bloggare. Trots att de själva fick många kommentarer. Svaret hon fick från en storbloggare var att denne inte hade tid, men tackade för kommentarerna genom att göra mer genomarbetade inlägg.

Jag tyckte, precis som hon, att det var en konstig inställning. Och det är därför jag aldrig lämnar någon kommentar hos de storbloggare som jag läser. Det känns som om man bara ger åt ett håll. Ger ni många kommentarer till andra bloggare? Jag försöker göra det till de som jag tycker är bra och som jag märker kommenterar andra bloggar, eftersom jag själv tycker att det är roligt att få kommentarer. Ibland, när man ser på läsarstatistiken, några timmar efter att man har gjort ett inlägg och kanske har haft 80-90 besök på bloggen, men ingen har lämnat en kommentar, då undrar man nästan om man skrivit något konstigt, ha ha! Att läsarna ger en The silent treatment!

Jag vill i alla fall passa på att tacka för alla snälla kommentarer som jag har fått de här drygt nio månaderna jag har bloggat. Det är dem som gör att man känner att man inte bara skriver rätt ut i tomma rymden. Läsarstatistiken till trots.

11 kommentarer:

 1. Håller med dig, kommentera hos de stora bloggarna gör jag aldrig. Har tröttnat på många men förstår om de vill tjäna på sin blogg vi lägger ju trots allt ner mycket tid på att blogga. Däremot har jag kommenterat hos Emma "att vara någons fru" och hon har kommenterat hos mig så alla är inte lika ;)
  Inte alltid jag tar mig tid att kommentera hos alla som jag kikar in hos utan bara skummar igenom men idag kommenterar jag :)
  Vårig matta hos dig, kul när man kommer på några favoriter till hemmet som man sparat, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Jadu, det där med kommentarer är sannerligen ett kapitel för sig. Jag har som målsättning att svara på de kommentarer jag får och återgälda besöken, men det är inte alltid jag hinner det, eller har möjlighet att prioritera det. Man får ju inte glömma att leva livet utanför bloggen också ;) När det gäller storbloggarna så lämnar jag kommentarer där väldigt sällan. Ser sällan någon riktig mening med det. Det känns mest som om mina rader försvinner bland alla andra kommentarer.

  Kram på dig! /Anna

  SvaraRadera
 3. Jag håller med er alla och ger en liten kram i kommentarsfältet =)
  Och vill tacka alla för en underhållande och inspirerande tid vid datorn.

  Kram =)

  SvaraRadera
 4. Hallå där!! Håller med Dig. Tror att jag alltid lämnar en kommentar där jag varit in och hälsat på.
  Tänker att om det varit in väldigt många en dag och kikat runt, så blir jag väldigt, väldigt nyfiken på vilka dessa personer är som är så anonyma att de inte lämnar ett spår efter sig...
  Alltid kul att få ett lite gensvar i form av kommentar.
  Tisdagskram från Kate

  SvaraRadera
 5. Nope jag lämnar inga kommentarer...
  Jag har de flesta bloggarna jag följer på min mobil och läser igenom kanske inte alltid kommenterar och ibland hinns det bara inte! Men jag är noga med att svara om jag fått en fråga på min blogg och då
  Svarar jag till den personens blogg för
  Jag tycker inte om när svaret kommer i deras eget kommentarsfält, då ska man "chansa"
  På att personen svarat, scrolla ner t föregående inlägg mm mm nä då
  Är jag inte så intresserad, dumt kanske?! Eller?!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Jag kommenterar ibland. Ibland sitter jag bara en kort stund och kollar runt lite bland bloggar jag gillar och sedan ropar barnen eller något annat händer och ibland har man faktiskt inte så mycket att säga... Hos storbloggarna kommenterar jag aldrig, hos några få bloggare som jag följt länge kommenterar jag ofta. Ser lite olika ut. Men visst är det roligt med kommentarer och visst undrar man vilka som läst...Jag får nog bli bättre på det här! :) Susanne

  SvaraRadera
 7. Om jag kommenterar eller inte beror oftast på inlägget och hur mycket tid jag har ska jag vara ärlig. Finns det ingen frågeställning så har jag oftast inget att säga. Självklart finns det undantag. Vanligen har jag mer som måste ut i form av egna inlägg, så de prioriterar jag först. Egoistisk, ja kanske det men så är jag:) Hoppas du fattar vad jag menar.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag är dålig både på att blogga och kommentera just nu.:)
  Men jag har lagt till dig på min lista över bloggar som
  jag gillar.:) Ha en skön kväll! Kramiz../Agge

  SvaraRadera
 9. Jag är lite kluven till det där, för visst är det såklart svårt för en riktigt storbloggare att hinna "svara" på alla som kommenterar men väl tycker jag att man ska lämna kommentarer lite då och då. Speciellt om man svarar sina läsare (när de frågar "vilka bloggar läser du?") att de tittar in hos de som kommenterar. Hinner de titta in hinner de säkert ibland lägga en kort liten kommentar. Samtidigt uppmärksammar man sin egen blogg om man kommenterar hos storbloggare, så ja... lite kluven är jag allt. Och långt ifrån alla som läser min blogg kommenterar. Kram.

  SvaraRadera
 10. Så mysigt du har det :)
  Jag brukar inte kommentera, har gjort det någon gång, men precis som du säger så får man
  inte något tillbaka och då ledsnar i alla fall jag.
  Ha en mysig kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 11. Jag gillar att kommentera men ibland finns inte tiden. Men med många av mina läsare har jag skapat en slags relation och det tycker jag är hela grejen med bloggandet. Jag har slutat med att jaga följare, det gjorde jag mycket i början men nu ser jag bloggandet som min hobby, en roligt stund med vännerna liksom.
  Det enda som är bra med att kommentera hos en storbloggare är att du får fler läsare som hittar in till dig. Jag kan ibland kommentera inne hos Underbara Clara för där hos henne känner jag att det finns en hel del människor med samma livsfilosofi som mig och då kan det vara roligt om man finner varandra, om du förstår vad jag menar.
  Ha en bra dag
  //bara anna

  SvaraRadera