tisdag 14 januari 2014

Dåligt samvete


Vet ni vad bilden här ovan kallas? Dåligt samvete. Vi har ett växthus här på tomten som har indraget vatten och stenlagt golv. Hur fint som helst. Dom förra ägarna var ju trädgårdsfanatiker av Guds nåde. Men jag blir stressad av det där tomma växthuset. Det känns som om det tänker illa om mig och tänker inom sig: "Jaha, dom förra ägarna, dom odlade så att det sprutade grönkål ur krukorna som stod inuti mig. Men vad kan den där nya stolliga människan om odling? Inte ett dugg! Det syns lång väg när hon går och rycker bladen av buskarna".

Jag ska plantera lavendel i jordrundeln runt lyktan på gräsmattan. Sen ska jag...öööh...dricka vin på altanen. That´s it. Eventuellt sjunga en kampsång så att A känner sig uppmuntrad och får lite extra fart i stegen när han klipper gräset. Usch, jag tycker att jag riktigt hör hur växthusets rutor skallrar av ilska. Jag får väl köpa en färdigodlad tomatplanta och ställa in där så det blir lugn och ro. Att just jag, av alla människor, skulle få ett växthus på halsen. Jag kommer att bli till ett spektakel i hela grannskapet. Vi har finaste växthuset så långt ögat når, men inte ens ogräs växer där inne. Som sagt, ett spektakel.


5 kommentarer:

 1. Jobbigt att få dåligt samvete ;) Men växthuset är ju faktiskt vackert att se på som det är. Kan du inte ställa in några gröna växter och trädgårdsmöbler och bara kunna vara där o njuta?! Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Jag håller med föregående.
  Ställ in några mysiga trädgårdsfåtöljer och ett litet bord, häng upp skira gardiner från taket och ner. In med lite ljusstakar och gröna växter så kan du sitta där på sensommarkvällarna när det är lite mildare luft och dricka vin och bläddra i tidningar =)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Äsch då, alla har ju sina intressen och det är ju inte du som har byggt det. Ha inte dåligt samvete för det. Ställ istället in några krukor - blommor - bord och stolar och sitt där och njut under lite regniga och kalla sommardagar. Det kan få bli ett uterum kanske? Kram.

  SvaraRadera
 4. Underbart! Vilken tur du har som har ett växthus! ;) Ställ in trädgårdsmöbler bredvid tomatplantan och en stor kandelaber. Där blir härligt att sitta med vinglaset i ljusens sken medan myggor surrar utanför eller sommarregnat faller!/Susanne

  SvaraRadera
 5. Underbart med växthus tycker de flesta men jag håller nog med dig, lättskött är lättare ;-) Går det inte att sälja tro? Så kan du göra nåt roligt för pengarna och slipper det dåliga samvetet!

  SvaraRadera