torsdag 16 januari 2014

Bistert


Jag minns hur frodigt och grönt det var när vi tittade på huset. Nu är det vitt, kallt och bistert.


Utsikten bakom huset är hur fin som helst sommartid. Nu? En gråvit sörja.

Ja, nu är det bistert ute. Barnen är själaglada, eftersom det har visat sig att vi bor 30 meter från världens häftigaste pulkabacke, där dom helst vill BO just nu. Själv fryser jag mest och vill kura ihop mig under en filt i soffan.

Har ni tänkt på hur mycket mer vi engagerar oss i våra barn idag än våra föräldrar gjorde i oss? Det var nog inte det att de brydde sig mindre, det var bara ett annat synsätt på barn för 30 år sedan. Jag tänkte på det senaste igår när jag skjutsade barnen till sin ridlektion. Jag står alltid hela lektionen och kollar på dem. Det gjorde min mamma en gång per termin, de övriga gångerna åkte hon hem under tiden lektionen varade och det gjorde de flesta föräldrar minns jag. Igår stod tvärtom de flesta föräldrar kvar och tittade.

Samma sak med att  skjutsa barnen. Jag minns att jag cyklade vart jag än skulle, när jag var barn. Mina föräldrar skjutsade bara när det var absolut tvunget och så var det för alla mina kompisar också. Man tog cykeln. Idag skjutsar jag oftast barnen om de ska till kompisar. Trafikerade vägar, ja en allmän oro "att något kan hända" styr mig.

Om det var bättre förr? Nej, det tycker jag faktiskt inte. Jag vet inte hur många gånger min häst skenade med mig vilket mina föräldrar aldrig visste om, eftersom de inte var med i stallet och hade koll. Det var bara rena turen att det farligaste som hände var en krossad arm.

Ikväll kommer jag att kika lite på Farmen. Känner att jag vill börja följa något lättsamt, hur lättsamt det nu blir när alla vrålar, skriker och kräks i vart och vartannat avsnitt.

2 kommentarer:

  1. Det är grått överallt nu! Det där med skjutsningen tycker jag har gått liiiite överstyr iaf där jag bor! Träning/sport är vi med när vi kan nu har han oftast träning kl 15 och det hinner vi inte med jobb!
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Åh jag fryser och fryser, både inne och ute brrr. Men hos oss är det vitt och vackert och ljuset är underbart.
    Kram Jannike

    SvaraRadera