söndag 12 januari 2014

Köpa hus på egen hand

Den här helgen är det den stora husvisningshelgen för fastighetsmäklare. Eftersom jag jobbar den här helgen tyckte jag, som den husfantast jag är, att det hade varit roligt att få vara med på en husvisning och prata lite med mäklare och spekulanter om vad de tror om husmarknaden. Och jag drog en riktig vinstlott.

Jag var med på en visning av ett fritidshus här på Västkusten som kostar 5 miljoner kronor, har havsutsikt, vitmålade träplanksväggar och vitmålat trägolv. Badrumsdörren såg ut som en hyttdörr på en båt och i köket fanns en kompassros i golvkaklet. Otroligt fint.

En av de intresserade var en ensamstående kvinna med väldigt välbetalt jobb (säger sig ju självt eftersom hon tittade på ett hus för 5 miljoner). Men det som var pinsamt var att det var hennes kille jag gick på och frågade om vad de tyckte om huset. Jag tog liksom för givet att det var han som stod för pengarna. Jag skämdes faktiskt efteråt. Men vilken upplevelse det var att få titta in i en sommarstuga värd så mycket pengar. Man förstår ju vad ordet läge (havsutsikt) betyder. Det är där miljonerna sitter. Ack, ack, om jag ändå vore miljonär...


Otroligt fint och ljust inomhus. Vitt trägolv is da shit!


Spröjsade fönster och havsutsikt i matsalen.


Jag älskar vitmålade träplanksväggar.


Superfin utsikt från den ena altanen.

3 kommentarer:

 1. Förstår att du älskar ditt jobb, så roligt att få hänga på en husvisning och få lite inblick i det hela.
  Den där "torpet" skulle man ju inte tacka nej till. Och huset du visar i ett tidigare inlägg, MY GOD säger jag bara.....
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Wow, så fint!! Förstår du älskar ditt jobb! Och visst ramlar man ofta dit och pratar med mannen först.. att man inte vet bättre:) Hoppas ni snart får lite snö!
  Kram fredrika

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj!!!
  Ja du, kan bara hålla med där... Tänk om man hade nån mille eller två eller så... :)

  SvaraRadera