måndag 28 oktober 2013

"So this is christmas..."


                               På Blomsterlandet har de en enorm, underbar julavdelning.


                                      Ljuvliga små ugglor att hänga i granen ( Blomsterlandet 49 kr/st)


                                                       Fin skylt att ha på tex dörren.


                                     Vackra kottekansar. Får gärna hitta hem till mig.

Jag har inte alltid gillat julen. Jag tror att det beror mycket på hur man är uppfostrad. I min familj åkte mina föräldrar hellre utomlands än firade jul hemma. En av de första jularna jag minns från min barndom är den när vi firade jul i Gambia. Det var 30 grader varmt, hotellpersonalen hade klätt en palm med glitter och tomten kom. Vi dansade runt palmen i bikini och sjöng.

När jag träffade A fick jag minsann veta att åka utomlands på jul, då dog han hellre. Nej, julen i hans värld är en allvarlig sak och ska göras på samma sätt varje år. Det börjar med att vi första advent sätter igång julmusiken och julpyntar hela huset. Med varenda tomte och hyacint vi kan uppbringa. Låten "Happy Xmas (War is over)" med John Lennon är magisk, tycker jag.  Naturligtvis har vi glöggkväll med släkten någon gång innan jul och runt den 14-16 december köps granen in och kläs.

Tycker ni att det är tidigt? Ja, men det är inte mot hur tidiga vi var ett år, då A åkte iväg för att köpa en gran, men de hade inte ens börjat säljas än. Nu är jag lika förtjust som A i julen och i år ska vi fira här hemma med släkten. Vi har alltid knytkalas så ingen behöver gå under av stress och så firar vi hos olika personer i släkten varje år. I år är det vår tur i vårt nya, fina hus. A har redan börjat fundera över var granen ska placeras. Som jag längtar!

5 kommentarer:

 1. Hahahah, ja, det är sannerligen en julresa du har gjort! Vi har alltid firat traditionell jul men mina föräldrar var liksom ändå aldrig så noga med det. De tyckte mest att det var massor av jobb så även om julen var mysig så var det liksom inte så himla speciellt. Förr när barnen var små jobbade jag så galet mycket runt jul och ordnade väl mest julen för att jag var tvungen precis som mina föräldrar när jag var liten. men nu de sista åren när jag verkligen har haft tid att julnörda, då har jag verkligen gjort det. Och jag tror att familjen uppskattar det iallafall :) Om inte annat så tycker jag att det är störtmysigt och njuter av varendaste dag i december!

  kram på dig! /Anna

  SvaraRadera
 2. Visst är det väl mysigt med julen! Och jag har redan koll på var vår gran ska stå..

  SvaraRadera
 3. Säger som A, över min döda kropp att jag firar jul utomlands!!!! Vilken helg på året spelar ingen roll, men absolut inte julafton! Här fixas och pyntas de till 1:a advent då vi har öppet hus för släkt och vänner på glögg & pepparkaka. Granen har inte klätts förrän dagen före julafton, men den traditionen ska det ändras på har "jag" bestämt i år. Det får bli till lucia from nu!! ;)
  Måndagskram från Kate

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det mysigt!!!!
  Gillade verkligen ugglorna, får ta mig en tripp till Blomsterlandet:-)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Åh, är det från Blomsterlandet/Växtriket här i stan? De små God Jul-skyltarna i trä var ju jättefina, ska absolut kika närmare dem :)

  SvaraRadera