måndag 14 oktober 2013

Att våga gå mot strömmen

Just nu är det ju den vita stilen som är förhärskande inom svensk heminredning och har så varit i minst tio års tid. Ljust och fräscht, som Schyfferts show hette som drev med just det ljusa och fräscha. Att våga gå emot den trenden kräver mod.

Därför blev jag både glad och imponerad när jag såg ett helrenoverat hus (ursprungligen byggt 1952) hus där man faktiskt vågat satsa på något annat. Nämligen mörkt trä. Överallt. Jag tycker att det är jättefint och häftigt, men man kanske skulle tröttna i längden. Tyvärr kan jag bara göra de två första bilderna i inlägget riktigt stora, det är något vajsing med Blogger. Men titta ändå och njut!


                                        Ett riktigt hotellbadrum. Fint med inbyggt badkar i kaklet.


                                               Mööörka väggar. Och golv. Och lister.
Vad tyckte ni? Visst var det väl häftigt och annorlunda? Huset har även jättefin havsutsikt och bubbelpool utomhus och kostar 8 miljoner kronor. Som hittat för den som gillar mörka träslag.


7 kommentarer:

 1. 8 mille? SHIT! Ja, här har man verkligen gått banans med det mörka!... Snyggt och elegant. Önskar de hade tillfört lite, lite mer av den koloniala stilen bara.
  Ser att du har en gammal blogg på din lista som inte existerar längre... Vi följer ju varandra och jag bara tänkte om du lagt in fel namn?... Ville bara kolla. Har ju ett bindestreck i min, hihi.
  KRAM!
  Judita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Judita, sitter du bredvid mig och kollar vad jag gör? Jag har nämligen precis fixat med min blogglista och guess what? Du är med på den nu och den gamla är borttagen! Vilket sammanträffande att du påpekade just det, ha ha!

   Radera
 2. Gud så fint! Och det är ju så snyggt med New England stilen till det mörka... bra inrett! Men man tänker ju bara vitt nu för tiden som du säger ;-)

  Kram
  Helen
  www.vitaestilo.se

  SvaraRadera
 3. Ursnyggt! Men har svårt att se dig hos mig i vårt hus men skulle inte tacka nej att bo i detta hus:) kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt! Skulle gärna bo där, men 8 miljoner...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ohhh, så snyggt! kanske skulle smyga med på husvisningen... bara 8 milj. Diskutera saken med maken senare idag....
  Tisdagskram från Kate

  SvaraRadera
 6. Riktigt snyggt tycker jag. Har faktiskt tröttnat på när allt är bara vitt.
  //bara anna

  SvaraRadera