fredag 25 oktober 2013

Mums i glaset

I små samhällen, som det jag bor i (drygt 10 000 personer i kommunen), tycker jag faktiskt att folk är lite trevligare mot varandra än i större städer. Ett exempel: på vårt Systembolag här i centrum känner man sig som alltid som en viktig och sedd kund. Personalen småpratar och skämtar, står man längre än 15 sekunder vid en hylla kommer någon fram och frågar vänligt om man behöver smakråd.

Folk är helt enkelt vänligare mot varandra, tycker jag. Kanske för att man aldrig vet när man stöter på varandra härnäst, byn är ju inte gigantisk precis. Det finns alltid fotbollsträningar med barnen, marknader eller föräldramöten där man kommer att mötas och då är det ju inte så kul om man har rykte om sig att vara Sur-Moltas nr 1.

Förra helgen var jag in på Systemet och stod väl och såg villrådig ut för en väldigt vänlig expedit kom fram och erbjöd sin hjälp. Han rekommenderade ett vin för bara 49 (!!!!!!!) kronor. Min erfarenhet av viner i den prisklassen sträcker sig till olagligt inköpta flaskor av langare som dracks på SJ-toaletten under gymnasietiden. Inte så gott, vad jag kan minnas. Tvärtom, smaken hade mer likhet med bäverurin än vin.

Men han försäkrade att det var bra så jag tog en flaska under armen och bar hem. Ikväll korkades den upp och faktiskt- det var gott! Så det blir mitt lilla tips ikväll: Touch of Down Under, Shiraz Cabernet Sauvignon, Australien för 49 kronor. Mums filibabba!


                                                               Inte dumt alls för 49 kronor.

3 kommentarer:

 1. Åååå det finns ju en massa goa viner, ja iaf under 79 kr!!!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd det lät som! Intressantdet där med att många är trevligare i småstäder. tror din teori kan stämma. Kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Jag bor också i en småstad och det kan nog stämma det du skriver. Man vet ju aldrig när man stöter på samma person nästa gång:) Kul att vinet gick hem, tycker det finns många bra viner under hundralappen!

  Kram fredrika

  SvaraRadera