lördag 12 oktober 2013

Det fula rummet

I vårt nya hus finns ett fult rum. Det är helt och hållet vårt eget fel att det är fult. Med ett annat användningsområde, med andra möbler, med andra förutsättningar, skulle det kunna vara fint. Men nu är det inte det. Nu är det bara jäkligt fult. Och kalt. Och gräsligt. Och riktigt fult.

Det handlar om mitt och A:s sovrum. I huset finns tre sovrum, två lite mindre och ett megastort, på drygt 20 kvadratmeter. Först var det tänkt att vi skulle ha det jättestora sovrummet. Lägga in en fin heltäckningsmatta, ha fodrade sammetsgardiner i fönstren, kärleksfulla väggord och doftljus på fönsterbrädan. Få ett riktigt mysigt sovrum. Nu blev det inte så. Nu är vi istället ihopträngda i en typ 8,5 kvadratmeter mentalsjukhuscell.

När vi fördelade rummen i familjen kändes det bara taskigt att jag och A skulle ha ett jättestort sovrum där vi ändå bara sover och äldsta barnet, som som gärna vill ta hem kompisar som sover över, skulle få tränga ihop sig i en mentalsjukhuscell. Så vi tog cellen.


Svärfar har målat väggarna vita, vi har tryckt in vår dubbelsäng, ett vitrinskåp, en lampa från Ullared och en tvättkorg i metall från Ikea. Sedan finns det inget mer därinne. Till och med A sade häromkvällen att vi måste försöka få det lite finare därinne. Då är det illa för han brukar inte se hur det ser ut härhemma om jag så har sprängt påskfyrverkerier på vardagsrumsgolvet och använt gardinerna som bränsle.

Så det är nästa projekt. Få ett mysigt sovrum. Hur nu det ska gå till i en mentalsjukhuscell.

Så här ser det ut:


I sovrummet ska man samla kraft sägs det. Ööööh, jo tjena, det går ju väldigt bra här. Kraftlös blir man snarare.
                                     
                                                Ett vitt inferno. Utan någon ljusning.                                     En tavla kanske hade piggat upp. Kanske.

3 kommentarer:

 1. Hahaha jag älskar dina kommentarer =)
  Jag undrar går det att ställa sängarna åt andra hållet? Eller får dom ej plats?
  Kan man inte flytta ut dom mer åt mitten annars? Mot fönstret? Lite trångt för er att gå på sidorna i så fall men det kanske är värt det? I så fall kanske man inte behöve ha gardiner utan vid fönstret sätta upp en sänghimmel med tyg som sveper längst sidorna på väggen och sängen? Kanske lite tjockt lyxigt tyg, lite Happy lights slingor och stora mustiga väggljusstakar på den stora väggen?
  Tja lite ideer i alla fall =)

  Ha en fin dag.
  Mvh Veronica.

  SvaraRadera
 2. Så sant, varför ska "master bedroom" vara det största, när man ändå bara sover där...?!
  Men *skratt*, det borde ju gå att få ert lilla kryp-in mysigt med. Ni har ju gjort det andra så himla fint, så nog ska du lyckas med detta projekt!
  Önskar Dig en härlig söndag i solens sken, kram Kate

  SvaraRadera
 3. Det går säkert att få mysigt. Jag funderar lite på om ni ska ta bort garderoberna så rummet får mer rymd. Sedan måla taket vitt. Hur ser rummet ut bredvid? går det rummet att använda? Lycka till med att få det mysigt. Skriv till Äntligen hemma eller liknande. Med dina texter så faller de nog och kommer direkt.
  Kram Helena

  SvaraRadera