tisdag 1 oktober 2013

Att upptäcka en ny värld


                             Vårt fina nya hus! Jag kan knappt se mig mätt på det.


                                Klängrosorna blommar fortfarande trots Oktoberfrosten.


                                             Saker uppställda i väntan på placering.

Hela den här veckan är jag ledig för att greja i huset. Idag åkte jag och färgade håret och fick mig lite upplysningar om samhället vi flyttat till. Hos frisören får man höra allt som är värt att veta. Precis när hon hade lagt i färgen i håret ringde mobilen. Det var lillans fröken som berättade att den lilla var dålig i magen. Varför kommer sådana samtal alltid när man verkligen inte bara kan rusa iväg? Springa med mörkbrunt klet i hela håret längs torget, med skyddsförklädet fladdrande efter mig, då hade jag gjort mig känd på nolltid.

Lillan och jag åkte hem så fort jag var färdig och hade tjejmys med nyponsoppa och mariekex. Under hela kvällen har sedan  jag och A farit runt med hammare och skruvmejslar och satt upp gardiner, nyckelskåp och en lampa. Jag hoppas bara att ingen hörde oss när den sistnämnda skulle upp. Det lät så här: "Stoppa in den i hålet nu då...nej, inte så snabbt, ta det försiktigt annars går den aldrig in...lite till, lite till, nej, nej nu hoppade den ur!" Lampan kom upp till slut, med hjälp av sytråd och en ängels tålamod från A:s sida. Imorgon ska jag på shoppingrunda!

3 kommentarer:

 1. Nämen åååh! Har ni flyttat in nu?! Shit så KUL!
  Och så fint ni får det!
  Härligt att den roliga resan börjar nu, med att ställa saker på de rätta ställena, hänga, sätta upp, piffa och puffa och få det så där fint som du förmodligen gått och drömt om!
  Lycka till med allt nu!
  Stora kramen,
  Judita

  SvaraRadera
 2. Haha, det hade varit något för grannarna att lyssna på det=))
  Så fint hus!! Förstår att du är lycklig!

  SvaraRadera
 3. Ha ha, du fick mig att skratta nu när jag läste om er uppsättning av lampan, kul. Så härligt att vara på plats nu. Huset ser jättemysigt ut!

  SvaraRadera