lördag 19 oktober 2013

Det stora kuddkriget

Idag började dagen på ett helt fantastiskt sätt. A sade redan innan vi hade ätit frukost: "Idag måste vi åka till Ikea för vi har en massa saker vi måste köpa!" En sådan lycka! Han ville åka till Ikea och shoppa! Men säg den glädje som varar. Det tog inte många minuter innan det kom fram att "köpa en massa" innebar för honom att köpa lådor till kläderna i garderoben, djupa tallrikar och dricksglas. Boring!


                                             Jättefina glas. Köpte vi inte. "För stora" enligt A.


                Färgglada små glas. De köpte vi. Mönstret är, ser jag nu, julgranskulor ???!

Väl framme på Ikea handlade vi just de här trista sakerna, men när vi kom fram till kuddavdelningen fick A något vilt i blicken. Han for fram till en hög med kuddar, tog upp en i famnen och borrade ner näsan i den. "Den här vill jag ha i soffan och ha huvudet på när vi tittar på tv! Så mjuk den är!" utbrast han ivrigt. "Det kan du glömma!" skrek jag. Kudden var stor och ful, ett hiskeligt skrälle!

Jag vallade runt A bland hela kuddavdelningen, men ingen kudde föll honom i smaken, som jag tyckte var fin nog för vår soffa. Till slut slet han tag i sin favoritkudde och ylade förtvivlat: "Men jag vill HAAAA den här!!"  Gud vet vad folk trodde om oss som slogs om en kudde. Behöver jag säga vem som vann? Kudden ligger nu, stor som en best, och tar upp halva soffan. A ligger med huvudet ovanpå.


                                            A kör stolt med sitt fynd till kassan.


                                            Här ser ni kuddbesten. Kudde Gigantus.

3 kommentarer:

 1. Haha, ja, ibland får vi ge med oss.. ;-)

  Tusen tack för ett jättefint reportage, blev verkligen så bra och så mycket! Mia

  SvaraRadera
 2. Haha! Han verkade ju vildare än Ernst! Vad hade du gett honom innan ni for dit??...
  Men du, den där bestkudden verkade ju helt ok tycker jag. Inte dum alls.
  KRAM och ha en fin helg!
  Judita

  SvaraRadera
 3. Men det är väl en fin kudde! Skulle jag kunna tänka mig som en best i vår soffa... eller snarare, i den soffa jag hoppas att vi snart får köpt. De vi har nu har sett sina bättre dagar redan. Kram.

  SvaraRadera