fredag 7 juni 2013

Renovering från helvetet

                           I vardagsrummet var det strukturtapeter och korkmatta- innan renoveringen

Vi köpte vårt nuvarande hus 2001. Det var "ett objekt för den händige". Jag och min man är INTE händiga. En gång försökte vi tapetsera tillsammans och det höll på att sluta med att vi försökte mörda varandra med tapetkniven. Men vi ville så gärna ha ett gammal hus med "charm". Det skulle vi bittert få äta upp.

Ska man köpa ett renoveringsobjekt ska man antingen ha mycket gott om pengar eller vara väldigt snickarkunnig- och ha mycket gott om pengar. Och tid. För det tar oceaaaaner av tid att renovera. För oss tog det åtta år att få färdigt vårt hus. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till min man: "Nu orkar jag inte mer, nu säljer vi!". Men det har vi inte gjort. Förrän nu, när det är färdigrenoverat sedan ett par år och vi bara kan njuta av att bo.

Så här ser en del av vårt vardagsrum ut. Tavlorna med svart ram har jag vunnit på konstlotteri.

Här ser man den andra delen av vardagsrummet. Vi har tre soffor, bra när det kommer besök.


Nu har vi lärt oss vår läxa. Jag vill inte sova fler nätter i en säng fylld med byggdamm, vänta på hantverkare som är sju timmar sena och sedan inte ens få en ursäkt till svar. Den här gången vill jag ha ett hus som är färdigrenoverat. På sin höjd kan jag tänka mig att byta tapeter och golv. Eller rättare sagt anlita någon pålitlig hantverkare.

Imorgon ska vi åka ut till vår sommarstuga. Hur vi fick tag i den är en historia för sig. Jag tar lite bilder på den och lägger in här på bloggen i slutet på veckan. Den var- och är-  fortfarande en dröm som har gått i uppfyllelse för vår familj.1 kommentar:

  1. The place was just so refreshing! Thank you for sharing!

    SvaraRadera