onsdag 5 juni 2013

Nu börjar resan

Stolleprov. Det är det man kallar sådant som är riktigt, riktigt tokigt att göra. I slutet av oktober förra året började mitt stolleprov. Jag fick ett nytt jobb, mitt drömjobb och började pendla 24 mil om dagen. Ja, du läste rätt. Det hade naturligtvis inte gått om jag inte hade fått ett jobb som jag ville ha så gärna så jag kunde ha pendlat det dubbla om så vore.
Och det har ju visat sig att det går ju inte riktigt heller. Så nu har vi bestämt oss för att flytta. Vårt fantastiska 30-talshus som vi renoverat med mycket stor möda och inte ett dugg kärt besvär (köp aldrig, ALDRIG ett renoveringsobjekt) är sålt i dagarna och vi ska hitta ett nytt hus. Det är den resan som den här bloggen ska handla om.
Vi har de senaste tre månaderna tittat på oändligt många hus och insett en sak: har ett hus inte det rätta läget så spelar det ingen roll om köket är en dröm som självaste Leila Lindholm har inrett. Man vill inte köpa det ändå. Och det är just det som har varit vårt problem. Två metallbitar har nämligen gett oss en hel del bekymmer nu när vi skulle sälja vårt hus. Och vilka problem det har varit kommer jag att avslöja i nästa inlägg.
Välkommen att följa med på den här resan!

4 kommentarer:

 1. Vad spännande och roligt att ni också flyttar till norra Bohuslän! Var tar ni vägen nånstans?

  Tack för titten hos mig, kommer gärna tillbaka! kram Mia

  SvaraRadera
 2. Så rackarns spännande! Måste kika in hos dig igen. :)

  Ha det så gott!
  Kramen
  Ina

  SvaraRadera
 3. Så spännande!
  Jag väntar på fortsättningen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Tur att smaken är som baken. Visst är det jobbigt vissa stunder, med tunga jobb, men jag skulle inte vilja göra vår renovering ogjord. Det bästa jag vet är att vara kreativ och få skapa saker med mina händer! Att kunna känna och se saker vi gjort här, precis som vi vill, mår jag jättebra av! I ett hus med några år på nacken blir man sällan klar och det är just så jag vill ha det! Att känna ett driv till huset, en gemensamhet med väggar, golv och tak och att vilja få det fint igen, så som det en gång varit :) Att känna med huset själ!
  Jag håller tummarna för ert drömhusletande. Poff så står det där!! Ha det!

  SvaraRadera