torsdag 20 juni 2013

Koster- ett verkligt smultron


                Det här huset ligger fantastiskt vackert. Notera packmopeden vid huset som man kör med.

                           
                                Ett hus så vackert att man tror att det är taget ur en saga.


                                                   
                                            Till och med fiskebåtarna är fina här

Idag har jag varit på Sydkoster med jobbet. Det är ett av de mest unika ställena i Sverige, tycker jag. Här finns ytterst få bilar, istället tar man sig fram med cykel eller packmoped så det är väldigt lugnt och rogivande på ön. Man blir så avslappnad när man går längs grusvägarna och ser vilda orkidéer, djuprosa nyponrosor och vita aklejor pryda dikeskanterna.

Här sommarbor mängder av kändisar, bl a Petter och Plura (lånar sin brors stuga och skriver låtar där) och prisbilden är därefter. 10 miljoner för ett hus är inget ovanligt. Jag och familjen lånade cyklar i hamnen på Sydkoster för några somrar sedan och barnen fick sitta i cykelkärror bakom. Sedan  cyklade vi omkring på ön, stannade och åt glass vid mataffären och bara njöt. Det är så andlöst vackert här att man inte kan se sig mätt på all skönhet.

Har du aldrig varit på någon av Kosteröarna så åk hit. Det går färjor från Strömstad som tar 40-45 minuter och kostar 130 kronor t o r. På färjan finns kaffe och kaffebröd att köpa. Sedan är det bara att upptäcka ett av de finaste smultronen som Sverige har att bjuda på.

Tycker man om att titta på vackra hus har man verkligen kommit till rätt ställe. Här ligger de på rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar