tisdag 11 juni 2013

Får det lov att vara ett bad?


                          Vårt badrum som vi renoverade 2006 och fortfarande är ett favoritrum härhemma

Som många 30-talshus var även vårt kök uppdelat i två lägenheter. På övervåningen fanns, liksom på undervåningen, ett kök. Badrummet var i...källaren, bland stora svarta spindlar, yyyyl!

När vi skulle göra ett badrum på övervåningen rev vi ut det gamla köket och inredde badrum där istället. Det blev stort, närmare 15 kvadratmeter. Vi inredde med vitt, matt, kakel med lite vågig yta, vitt målat trätak, badkar på lejontassar (inköpt på OBS vitvaruavdelning) och ett fint, vitt elementskydd. Handfatskommoden köpte vi på Ikea liksom spegeln.

Några tips för att få ner kostnaden drastiskt vid badrumsrenovering:

1. Välj plastmatta istället för klinkers och golvvärme på golvet. Vi valde kakel på väggarna och tog en plastmatta med matt yta (ingen högblank matta som ger badhusvarning). Det gjorde att vi halverade kostnaden för golvet. Det blev jättesnyggt och betydligt mer lätt att hålla rent än klinkers.

2. Jämför kakel. Vi tänkte först ta jättestora kakelplattor som var 50x30 cm eller något i den stilen. När kakelaffärsexpediten berättade vad kostnaden för ett 15 kvadratmeter stor badrum skulle bli höll jag på att få begära att de skulle ge mig hjärt- och lungräddning.Men så hittade jag en mindre kakelplatta till halva priset som var ännu snyggare. Där halverade vi också kostnaden.

Nu när vi ska sälja har potentiella köpare begärt att få se våtrumsintyg. Därför är det viktigt att anlita en certifierad firma. Få köpare köper ett hus med ett badrum som är hemmagjort. Då får man inte ut på försäkringen, om något skulle hända.

Imorgon händer något otroligt roligt på vår färd mot drömhuset. Berättar mer imorgon kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar