tisdag 25 februari 2014

Nu är de här!


I det här pälsboet ligger...jag vet inte hur många ungar.


Duktig och stolt mamma sitter precis i sin egen bajshörna.

Jag har blivit...öööh...mormor?!? Kaninungarna är här! I kväll när jag kom hem låg de, som alla kaninungar, nakna, blinda och mjukt inbäddade i ett pälsbo av päls som honan ryckt från sin egen mage. Duktiga tjejen! Jag lyfte upp en lite snabbt, men jag vågade inte störa för mycket. Man vet väl hur nyförlösta mammor är.

Åh, vad jag är glad! Om två veckor kommer de ut ur boet, då har pälsen vuxit ut och de har öppnat ögonen. Då kommer ni att bildbombas med supersöta kaninungar.

Idag tog jag en härlig promenad på lunchen och bara njöt. Visst kändes det som vår! Varmt, soligt och havet som kluckade i hamnen där jag gick och tittade på segelbåtarna. Jag hann också in i en gardinaffär och gjorde ett riktigt fynd. Ett par jättefina gardiner i samma färg som ljus hallonsorbet är nu mina och ska hängas upp i sovrummet så snart som möjligt. Att de dessutom var näst intill gratis gjorde mig bara på ännu bättre vårhumör. Kaninungar och nya gardiner, på en och samma dag! Vilken lycka!

9 kommentarer:

 1. Stort grattis mormor! Ser fram emot bilder på de små framöver. Lite lyxigare att vara mormor till kaniner än bestemor till vandrande pinnar:D
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, grattis till "mormorskapet" :-) Härligt!!

  SvaraRadera
 3. Men åh! Stort grattis "Mormor" =)
  Så sött.
  Ha en fin dag.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Så kul! Grattis "mormor"! Ser fram emot söta kaninbilder senare då, alla mormödrar brukar ju visa bilder på barnbarnen... :) Susanne

  SvaraRadera
 5. Oh så roligt! Grattis, grattis!
  Du kanske kan hjälpa mig eller komma med råd. Jag vill ju också ha ungar från mina belgiska jättar men det blir inget. Nu har jag då skaffat en ny hane som jag vet kan bli pappa. Han och honan har nu gått tillsammans i två veckor men de verkar ta det så lugnt så, har inte sett dem para sig ännu och har inte sett han vara så intresserad överhuvudtaget. Nu ska jag strax sära på dem och får invänta och se om det kanske kommer några ungar ändå. Men visst verkar det lite märkligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta att jag inte svarat tidigare. Förmodligen är honan dräktig nu när de gått så länge ihop. Testa att plocka ut henne ur buren och se hur hon reagerar. Är de dräktiga blir de gärna morriga och muttrar när man lyfter dem eller ska greja med dem. De kan börja böka runt i buren och vända upp och ner på allt. Lycka till!

   Radera
 6. Men åh, så mysigt! kan jag tro det att det var en riktigt, riktigt bra dag :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Vad kul! Grattis till "mormor" :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Vad gulligt med små ungar...
  Du får visa sedan när de blir större :)
  Kram

  SvaraRadera