tisdag 4 februari 2014

Aldrig nöjd


Jag skulle vilja ha fina lökväxter överallt här hemma nu. Påminner om våren.


De är finast innan de slår ut, tycker jag.

Varför blir man aldrig nöjd med vädret? För en månad sedan surade jag över att det regnade konstant, för en vecka sedan surade jag över att det var kallt och nu surar jag över att det är slaskigt. Helt meningslöst för bor man i Sverige borde man ju acceptera att det är svinkallt, blött, blåsigt och snöigt 92 procent av året.

En sak som är bra med det här vädret är i alla fall att trädgården inte tar fart. Vi har såååå många rabatter kring vårt nya hus. Gud vet vad som kommer att växa upp ur dem när solen tittar fram i vår. Och som jag måste rensa.

Finns det något mer meningslöst än trädgårdsarbete? Rensa, ogräset växer upp igen, rensa, ogräset växer upp, rensa... man vill ju bara stoppa huvudet i en kruka och hoppas på att man drabbas av fruktröta, så att man inte orkar rensa mer.
4 kommentarer:

 1. Det där med att aldrig va nöjd med vädret, där känner jag igen mig. Enda gången jag är nöjd är när det är blå himmel och strålande sol, eller en jäkla massa snö, solig vinterdag och några minusgrader. Hmmm...hur ofta händer nåt av det?
  Längtar till sommar och sol men inte till trädgårdsarbete. Mannen vill ha en massa i trädgården men jag har sagt att då får han sköta det själv för jag vill inte. Jag vill ha tid till annat. Vi har en stor trädgård men inte mycket planterat. Ska dock prova mig på att odla lite i vår, potatis och grönsaker. kunde va skoj men barnen. mannen har fixat med jord och gjort en yta för det så nu finns ingen återvändo.
  Får se om det blir första och sista året elle rom jag sår fler år.
  Ha en fin dag trots skitvädret :-)
  Kram Carola

  SvaraRadera
 2. Lökväxter ja, de är så fina. Synd att de står sig så kort tid inomhus bara.
  Håller med, trädgårdsarbete är verkligen dödens tråkigt. Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  haha.. jag har skrattat en lång stund nu.. va himla roligt du skriver!!
  Jag gillar din beskrivning av ert "hemma spa" som inte är något spa men fint o fräscht ändå... å jag trodde att det bara var jag i hela landet som sminkade mig på 1,5 minut..haha..
  Så skrattade jag åt att ni blev medbjudna på hela 2 resor då ni eftersökte resvänner..haha..
  Men Gustavsvik på sportlovet!! olala... då behöver ni inte ha vänner med er för ni kommer inte vara ensamma där om jag säger så..hihi.. Det är nog bara vi Örebroare som inte åker dit då..;) Men kul är det! Å vädret ja..haha.. ja aldrig är man nöjd. Du ska se att i sommar kommer vi gnälla över att det är för varmt!
  Ha en fin dag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Ja du, jag sa precis samma sak idag. Aaaaah, va trött jag är på det här nu. Jag vill ha vårsol, kvittrande fåglar och att baciluskerna flyr sin kos. Var bara att packa ihop mig efter mötet idag. Slocknade i soffan, så kan de gå.
  Ha en fin kväll! Bygglov blir det här:)

  SvaraRadera