söndag 2 februari 2014

Att följa magkänslan

För 3-4 år sedan köpte vi ett nytt vardagsrumsbord. Jag var så utled på det mörkbruna bordet i indisk stil som vi hade haft i närmare tio år. Det såg ut som om det hade åkt genom en skördetröska och var fullt med hack och märken. Ett familjeliv med två små barn hade inte varit nådigt mot det.

Vi åkte runt och kollade i olika affärer, men just då fanns det väldigt få bord i den vita stil vi ville ha. Min mamma varnade mig för att ta ett bord med glasskiva. "Du får torka och putsa glasskivan JÄMT!" sade hon. Till slut hittade vi bordet vi har idag och jag kände i magen att det inte var något riktigt bra köp. Glasskiva. Gulvit färg. Nej, det var inte det jag egentligen ville ha, men det fanns inget som var bättre just då, så vi slog till. Det har jag ångrat mååånga gånger.

Barnen har spillt otaliga muggar dricka och saft på bordet och det har kletat sig fast i springorna vid glasskivan. Färgen har flagat. Och ja, man måste putsa det jämt. Vilket vi inte orkar. Nu ser det här bordet värre ut än det förra trots att vi bara har haft det några år. Vi får se när det åker ut. Där ser man. Man ska lita på magkänslan.


Bra med många lådor, men de fylls med en massa skräp.


Här ser man hur färgen flagat.

5 kommentarer:

 1. Ups, ja bordet har fått sig lite "patina" genom åren... och det är ju inne, så det det från den ljus sidan ;-)
  Har också ett vitt bord med glas men än så länge har det klarat sig fint. För några dagar sedan upptäckte jag två små märken men märkligt nog ville ingen i familjen kännas vid dem... hahaha.
  KRAM!
  Judita

  SvaraRadera
 2. Magkänslan är oftast bra. Vitt är ju snyggt så jag förstår ändå. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Aj då va trist!
  Vi har äntligen bestämt oss för vad vi vill ha till vardagsrummet sen. Tv-bänk o soffbord från PB Home. Även om leveranstiden är galet lång så väntar jag hellre. Dessutom kan man behöva några månader extra o spara ihop lite på ;-)
  Så jag gör som du råder o litar på magkänslan:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Tråkigt när det blir så!
  Jag är kär i glasskivor på bord men det är just det där med att putsa jämt...
  Hos mig skulle det se bedrövligt ut=))

  SvaraRadera
 5. Kom ihåg en sak när ni ser att det blir lite "patina". Ni har levt o haft roligt. Det är inte alla som har det så. En del dammar o dammar o städar, men ingen ser det. Njut av livet. Det går inte i repris. Lev gott.

  SvaraRadera