måndag 3 februari 2014

Nya, dyra inköp- tyvärr


Fuskskinn från Ikea. Nya blommor i fönstret.


Snart dags för lite mer våriga kuddar i soffan, hurra!

Idag ringde A med mycket dåliga nyheter. Vi har två bilar. Den ena, en stor Saab, stor som ett pansarskepp och drar ungefär lika mycket bensin, har vi senaste halvåret reparerat för totalt 10 000 kronor. Den andra, en liiiiten golf, stor som ett mjölkpaket ungefär, och tillverkad någon gång innan internet ens var uppfunnet, har också fått bakläxa på besiktningen. Idag kom chockbeskedet. Den behöver repareras för 7 000 kronor.

Med tanke på att den kostade drygt det när vi köpte den, så lär vi ju inte lägga ut de pengarna. Istället har A kommit på en bra ekonomisk idé. Vi köper en betydligt nyare bil för en jättehög med pengar och slipper därmed reparera den och sparar alltså pengar. Jag är inte riktigt säker på att jag hänger med i det logiska i detta resonemang, men jag har fått i uppdrag att titta på en bil imorgon som han har hittat på internet.

Jag vet bara en sak: man ska INTE sparka på däcket och mumla:"Den här ser ju bra ut..." för då vet bilförsäljaren att man är en total nolla som inget kan om bilar. Så jag ska dra i bilklädseln, knacka på taket och mumla: "Den här har bra hjullager" så kommer jag framstå som ett proffs. Nu ska här köpas bil!


6 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt och tyvärr är det väl tjejmatte som funkar här eller det är väl så att bilaffärer kan aldrig gå +, bara en massa utgifter.
  Kram och lycka till.
  helena

  SvaraRadera
 2. Hihi hoppas det går bra. Bilar är aldrig en bra affär tyvärr. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Tråkigaste som finns att köpa bil enligt mig, bara utgifter......Lycka till o öppna gärna motorhuven o knacka på några cylindrar då framstår du som värsta Bosse bildoktorn ha, ha.,..Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Jag håller nog med din man ;-) jag hade ett litet mjölkpaket att åka i, hjälp va högljutt det var, helt ny och ändå kändes det som man behövde hörselkåpor!!
  Lycka till imon det där klarar du!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Bilar ska bara fungera helt enkelt. Kort och gott. Utan problem, utan extra utgifter och tråkigheter. Blää.. :-D

  SvaraRadera
 6. Kolla på bilar är kul. Tyvärr så fastnar man oftast för de dyraste bilarna. Jag kan inte mycket om bilar heller. Den biten lämnar jag till mannen men jag är däremot noga med hur den ser ut. Att bilklädseln är fräsch, inte massa hål eller repor i den, att bilen uppfyller de krav jag har om man vill kunna packa mycket eller vad det nu är man ska släpa med sig. Jag kollar på lacken oxå. Att den är så fräsch som den kan vara beroende på åldern. Att det inte är små rostfläckar eller liknande. Med lite tur så kan man påtala det och få ner priset eftersom det är något man blir tvungen att fixa inom en snar framtid.
  Lycka till med bilköpet :-)
  Kram Carola

  SvaraRadera