tisdag 18 februari 2014

Så får man spekulanter att fly


Inte så snygg källare just nu.

För att det inte ska bli för mycket stiltje här inne på bloggen när vi är bortresta (jag vet ju att du vill ha morgonlektyr, Hemnetknarkaren) så lägger jag in ett tidsinställt inlägg. Ingen vidare rolig syn, men det är så här en del av vår stora källare ser ut just nu.

När vi var och tittade på huset (Hemnetknarkaren var med) så stod det i besiktningsprotokollet att källarens isolerade väggar behövde rivas. "ÄR DET MÖGEL HÄRINNE?!?" skrek Hemnetknarkaren nere i källaren inför alla spekulanter och knackade vildsint på väggen. Mäklaren mumlade något förskräckt och flydde uppför källartrappan. Spekulanterna flydde efter.

Nej, det var inte mögel, men källare är egentligen inte till för att isoleras. De ska kunna andas. Och om man nu prompt måste isolera dem, så ska man göra det på rätt sätt och det var inte gjort på rätt sätt i vårt hus. Så nu håller A på med den delikata uppgiften att riva alla väggar med isolering. Vi ska sätta upp någon form av skynken eller perforerade plywoodskivor över betongväggarna sedan så att det ser lite snyggare ut. Lite tråkigt är det för källaren var jättefin med sina målade träväggar. Men det är klart, hellre fula betongväggar än att något gror innanför fina träväggar så att Hemnetknarkaren får vatten på sin kvarn.

2 kommentarer:

  1. Nej, det gäller att veta vad man håller på med, när man renoverar eller bygger. Så många som gjort fel de får betala dyrt för i slutänden, av ren okunskap.
    Ha en skön semester!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  2. Härligt med sådan "hjälp" när man tittar på hus, jag förstår att de andra spekulanterna också flydde, fniss.... /Susanne

    SvaraRadera