måndag 3 februari 2014

Jagat kamrater


Har städat hela huset idag. Söndag har visst blivit vår städdag.


Byta vatten (iskallt) varje dag och snitta tulpanerna även det varje dag så håller de åtta dagar.


Idag har jag jagat reskamrater. Vi vill åka till Gustavsvik på sportlovet. Det ska vara Sveriges största badanläggning och ligger i Örebro. Bada, äta god mat och slappa några dagar ihop med barnen, deras kompisar och föräldrar hade väl varit jättetrevligt. Ringde några kompisar och frågade om de ville följa med. De hade inte sportlov samtidigt som vi. Däremot ville de åka till Köpenhamn i juni med oss. Bra, för jag behöver någon som tolkar danskarnas fruktansvärda strupljud. Det låter som om de konstant ska kräkas och med deras ölintag vet man aldrig vad som kommer ur munnen på dem.

Ett annat par skulle sätta ihop något bord på sportlovet och hade inte tid att åka till Örebro. Däremot ville de åka ihop med oss till Österlen i sommar. De är olidliga friskusar och vill bo i tält: "Jag vägrar få svampangrepp mellan tårna bara för att vi ska sova i tält och dö av syrebrist på kuppen!" skrek jag.

Tältidén är därför inställd, men vi ska åka till Österlen tillsammans, så det ska bli roligt. Jag tar dock med svampmedel utifall att. Man kan aldrig riktigt lita på friskusar och deras utslag av mentalsjukdom som bryter ut då och då.

Så vi har fått resekamrater, men inte till Örebro. Dit får vi åka själva. Kan man få svampangrepp mellan tårna om man badar i äventyrsbad?


2 kommentarer:

 1. Ja, det är inte alltid lätt att få sällskap av resekamrater.. Men Ni har ju turen att få det till de andra resmålen i alla fall!!
  Magkänslan ja, den ska man nog följa. Men snyggt är bordet tycker jag!!
  Måndagskram från Kate

  SvaraRadera
 2. Hej. tack för ditt inlägg.
  Vilka härliga bilder du har. Så fint hem. Riktigt vackert och mysigt.
  Har oxå hört att badet i Örebro ska vara bra. Har tänkt åka dit nångång med barnen. Men man skjuter liksom på det av nån anledning. Du får berätta hur det va när ni varit dit.
  Ha en fin dag. Kram
  Carola

  SvaraRadera