söndag 9 februari 2014

Rent hus


Som ni ser står dammsugarroboten oanvänd i sitt hörn. Kass, köp inte en sådan.

Det finns få saker som känns som tillfredsställande som när man precis har städat huset. Vi gör det på söndagar. Under två timmar på förmiddagen far vi fram som två ilskna bin, jag och A. Inget gör en surare heller när man tvingas stå med en disktrasa i handen istället för en god kaffekopp. Men när det är klart, allt ligger i ordning, kuddarna är på plats i soffan och man bara sjunker ner och känner....en heeeel vecka tills nästa gång!

Jag hade en arbetskamrat en gång som var ensamstående med tre barn, jobbade heltid och som dammsög VARJE dag. Japp. Min beundran för den människan är outsinlig. För jag älskar att ha det städat och fint omkring mig, men det finns inte på kartan att jag skulle dra omkring på dammsugaren en måndagskväll.

Och ja, jag tycker faktiskt att det är viktigt att man städar. Jag har varit hemma hos personer som jag har intervjuat som har haft en filt av katthår på bordsduken och det har krasat under fötterna på en när man gått över golvet. Huuuu! Så jag och A får fortsätta att svära och fräsa varje söndag. Alternativet är bra mycket värre. 


3 kommentarer:

 1. En diss alltså, roboten alltså?
  Har aldrig haft en sån själv, men min bror är nöjd med sin. Men han har ju å andra sidan bara en 1,5:a lgh alltså.
  Här städas det på torsdagar, för jag vill ha rent på fredagen när man kommer hem.
  Då hjälps vi åt alla tre för det mesta. Jag brukar då ha dammtorkat på onsdagen:)
  Men sen brukar jag ta ett varv med dammsugaren på söndagen med.
  Men som jag förstår så är du hemma rätt sent på vardagarna va? Då förstår jag till fullo att du inte orkar dra igång o städa då!
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Hur hård är du egentligen under städningen? Det ser ju ut som om A bär kniv i mysbyxorna... :)

  SvaraRadera
 3. Jag har en kompis som dammsuger varje dag, jag fattar inte att hon bara orkar. Vi har inte en bestämd dag när vi städar utan det blir när det passar och behövs.
  Har jobbat inom en hemtjänsten förr och där fick man verkligen se skräckexempel på ostädade hem och det värsta var att man skulle städa där med deras hundra år gamla städredskap, usch...

  SvaraRadera