söndag 24 november 2013

Underbar mat


    Frukostdags med kaffe ur en mugg från England som jag fått av en av mina bästa vänner.

Nu sitter jag  i vardagsrummet med kaffekoppen och smörgåsarna intill och ser ut över vår frusna trädgård. Vad hände? förra söndagen hade vi kompisar på besök och kunde sitta i uterummet eftersom det var 20 grader varmt där då solen låg på. Nu är det is på uterumsfönstren. Brrr!

Men det här vädret passar egentligen bra då vi ska, hurra, julpynta ikväll! Det är också med lite skräck jag tänker på det som ska hända för barnen blir helt skogstokiga då lådan med tomtar kommer fram. Jag har köpt en massa tomtar rätt billigt på Ullared för att tillfredsställa deras tomtelängtan, men det finns aldrig tillräckligt många. De vill båda bära in alla till sitt eget rum och jag och A sitter kvar med en skabbig liten trätomte med mögelangrepp.

Igår hade vi så trevligt! Vi slog på stort och åt lamm till middag. Du som inte ätit lamm, testa! Det är såå gott och tyvärr såå dyrt. För några år sedan var vi med några kompisar på Astrid Lindgrens värld med barnen. Vi var alla sugna på att grilla lamm på kvällen, men det kändes som om det skulle bli alldeles för dyrt med tanke på hur många vi var. När vi skulle gå in till Astrid Lindgrens värld stannade en dam vid oss och frågade om vi köpt entrébiljetter ännu. "Nej" svarade vi. Då gav hon alla varsin entrébiljett eftersom hon själv fått dem gratis av något förettag och inte kunde använda dem. Vi sparade 800 kronor på det, så gissa om vi grillade lamm så att det luktade ända bort till Munka-Ljungby den kvällen!

4 kommentarer:

 1. Och jag som höll i lammkött på Coop, och
  extrapris var det också. Så dumt att jag inte köpte!
  Råkallt här också, men tror det skulle bli varmare
  i slutet på veckan igen.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Så snällt av kvinnan att dela med sig till Er med biljetter. Här ska oxå börja fixas här hemma under veckan med allt vad advent och jul heter!
  Önskar Dig en skön söndag, kram Kate

  SvaraRadera
 3. Det låter som att ni haft en härlig helg :)

  <3 Jennie

  PS. tävling på bloggen om en härlig Lunafigur! :)

  SvaraRadera
 4. Jag känner mig mycket skeptisk till lamm men kanske att jag vågar smaka någon gång ;) Jag vet ju att många tycker att det är gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera