lördag 23 november 2013

Det som måste göras


        Den här uteblomman höll vad den lovade. Jättefin trots ingen skötsel alls under 6 veckor.


             Jag älskar grusgången upp till vårt hus. Hoppas ogräset håller sig borta, bara.

Idag har vi gjort det som måste göras varje helg, nämligen storhandlat. Sonen är hos farföräldrarna så vi hade bara med lillsnurpan. A jobbar två helger i rad så vi ska julpynta hela huset imorgon. Jag och lillan gick till julavdelningen i mataffären för att plocka ut ljus och lite annat. Hon fick tag i världens mest perfekta grönmossa, den såg nästan konstgjord ut, så fin var den och vägrade släppa den ifrån sig. "Vi har fin mossa hemma i gräsmattan" försökte jag, men icke.''

Så hon släpade med sig paketet med mossa och vi hann inte gå många meter förrän en dam hejdade oss och stirrade fascinerat på mossan. "Var har ni hittat den?" undrade hon. Då fick ju lillan vatten på sin kvarn, naturligtvis. "Mamma, hon undrade minsann var jag hade hittat den här fina mossan. Jag SA ju att vi skulle köpa den för folk blir avundsjuka på oss om vi har så fin mossa" kvittrade hon förnöjt.

Nu har jag tänt ljus, druckit julmust och lyssnar på den här underbara, för vuxna alltså, jullåtenhttp://www.youtube.com/watch?v=UV8x7H3DD8Y
Vill man verkligen få in den rätta vuxna julstämningen ska man titta på filmen Love Actually också. Den tittar jag på någon gång varje jul och jag tröttnar aldrig. Så feel good!


5 kommentarer:

 1. Min man har varit ute o räfsat han, hu sånt tråkgöra.
  Tyvärr går det inte för min del än.
  Men glögg är nog bra för höasen tror jag:)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Åh, Love Actually är en favorit, den går varm här också varje jul :) För övrigt tycker jag att gatlyktan i din trädgård är så tjusig!

  SvaraRadera
 3. Jag är barnsligt förtjust i filmen med Cameron Diaz och Jude Law,,,,namnet har jag helt glömt bort.Men toppen bra film med snö och romantik.Så där lagom äckligt :-)

  SvaraRadera
 4. Julpynta i morgon alltså. Tomtar och hela alltet eller bara adventsljusstakarna? Vad jobbar din A med? Här ska jag börja med att putsa fönster i morgon och kanske det kommer upp en och annan stake med.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Har glöggat här ikväll framför kaminen, såå skönt!

  Jag o Åse pratade om att ses nästa lördag här hemma hos mig, har du lust och tid att komma på lite fika då?

  SvaraRadera