måndag 11 november 2013

Bästa pysslet!


                                      Stor pysselkoncentration- och lite gnäll.


          Dottern höll på att klippa av sig fingrarna innan vi hittade rätt storlek på saxen.


                                 Sammanbiten, men det blev bra till slut.

Ikväll har jag och barnen gjort bästa pysslet- för alla. Vi har klippt ut snöflingor ur dubbelvikt papper som vi ska sätta i granen som prydnader. Det är jätteroligt att klippa ut små mönster i pappret och sedan veckla upp det vikta pappret och se resultatet. Och det är ett pyssel som man alltid har hemma för vanligt vitt papper och en sax brukar det finnas hos alla.

På bilderna ser det hela väldigt harmoniskt ut, men låt er inte luras. Sonen tyckte nog att det var roligt för han satt länge och klippte, men han mumlade oupphörligen :"Det här blir inte bra". Dottern däremot var övertygad om sin egen förträfflighet och myste belåtet efter varje gnällande från sonen: "MIN blir jättebra!". Då blev sonen ännu surare. Ja, ni förstår själva. Men vi hade på julmusik och har nu en hel hög små fina pappersstjärnor som ska pryda granen.

Vi köpte julmust och pepparkakor och lyssnade på julmusik medan vi klippte, så nu har faktiskt julmyset tjuvstartat lite. Med barngnäll som piffigt tillbehör.

                                   
                                                                    Fint blev det.

1 kommentar:

  1. Så fina pysselgrejer. ja på bilderna ser det ju harmoniskt ut, men det är som i alla familjer (fast man inte tror det) att det ska gnällas och retas lite. men jag gissar att de kommer minnas den där stunden när de blir stora.
    Kram Helena

    SvaraRadera