tisdag 26 november 2013

En överraskningarnas dag

Idag har bjudit på flera överraskningar och bara bra sådana. Det började med att jag överraskade mig själv under lunchen. Jag brukar stressa som en tokig, skyffla i mig maten som om jag vore en köttkvarn som ska mala korv och sedan sätta mig framför datorn och jobba igen. Men idag var en överraskningarnas dag.

Jag gick ut för att köpa något att skyffla i mig och passerade då en skylt där det stod Frutti di mare, spaghetti med skaldjur i tomatsås. Och det lät så gott! Jag klev in innanför dörren och mannen bakom disken frågade mig om jag ville äta där eller ta med mig maten och jag tänkte: Varför skulle inte jag kunna äta på restaurang i lugn och ro istället för att hetsäta som en järv på kalfjället?

Jag slog mig ner i en röd skinnsoffa och hade sedan en härlig halvtimme (ja, det tycker kanske inte du är lång tid, men för mig var det fullt tillräckligt). Maten var underbar, sällskapet, det vill säga jag själv, var inte så tokigt det heller och jag kände mig bara så full med energi när jag slog mig ner vid datorn på jobbet igen.

När jag sedan åkte och hämtade barnen på fritids väntade nästa överraskning och en fantastisk sådan. Dottern hade gjort en underbar pappersstjärna, helt otroligt vacker. Jag blev så glad. Nu ska den få en fin placering någonstans. Kanske finns det något roligt som väntar även imorgon?


                    En fantastisk julstjärna väntade på fritids idag. Jag blev så glad!

3 kommentarer:

 1. Mysig lunch! Bra initiativ av dig!

  Jättefin stjärna din dotter gjort! :)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Oj sån fin stjärna vilken duktig dotter du har.
  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Härligt när dagen överraskar en!! Fin stjärna hon gjort
  Kram Sandra

  SvaraRadera