måndag 18 november 2013

En kanin istället för kamin


                                            Maken är skeptisk till nyförvärvet, som synes.


                    Ljuvlig liten tjej (nåja om 3,5 kilo kanin räknas som liten)

Det här är vad jag köpte i fredags, efter jobbmötet. Visst är hon väl underbar? En lilla tysk vädurs-hona, utställd på väldigt hög poäng, 95 p. Maken vill köpa en ny kamin till huset. "En kamin sade jag, inte en kanin, hör du vad jag säger? Kamin!!" ylade han när jag kom hem med nyförvärvet.

Jag föder upp utställningskaniner och lantraskaniner på min fritid. Jag har två raser, den utrotningshotade Mellerudskaninen och Lilla tysk vädur,  som jag har till utställning. Men för att kunna få kaninungar krävs som bekant en hona och en hane och eftersom jag bara hade en hane av lilla tysk vädur fick denna lilla sötnos flytta hem hit.

Vi köpte kaniner för ett par år sedan för att barnen ville ha husdjur, men maken är allergisk. Kaniner går ju att ha utomhus och därför föll valet på en Mellerudskanin. Det har jag aldrig ångrat. Första kaninen vi köpte hette Ernesto (efter vinet Ernesto Gallo) och är världens underbaraste. Han är som en hund, typ en tax. Vill bara kela och kommer på inkallning. Ropar man "Ernesto!" hoppar han emot en allt vad benen bär.

Så vill du ha en hobby som är relativt billig, spännande och avkopplande är kaninuppfödning och kaninutställningar perfekt. Gå in på Skaf.info och kolla var närmaste kaninutställning är. Åk dit och kika på alla fantastiska kaninraser, du kommer att bli biten (inte bokstavligt talat), jag lovar!

3 kommentarer:

 1. Hihi förstår mannens förvåning när du kom hem med kanin istället för kamin ;)
  Här stannar det nog vid hundar som husdjur, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Kanin eller kamin, båda är lika mysigt!
  Vad roligt att du föder upp, det har jag inte fattat. Jag vill ju ha jätteungar men det blir inga ungar, skit med. Vet inte vem det är fel på, suck.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Haha, kanin och kamin är ganska samma eller:) Jag visste inte ens att det fanns en kaninras uppkallad efter ett litet ställe i krokarna. Hon är jättesöt!
  Kram

  SvaraRadera