onsdag 20 november 2013

Rolig resa


                        Så här soligt var det för ett par dagar sedan. Idag kom snön. Burr!


              Nödlösning med gamla krukor i hallfönstret tills jag hittar det jag verkligen vill ha.

Jag är glad som ett barn på julafton för imorgon ska jag få åka iväg på en liten resa. Väldigt liten. Knappt en resa alls, om jag tänker efter. Men som småbarnsmor och heltidsarbetande är man glad för varje avbrott i vardagen man kan få. Jag ska göra ett reportage om en dagskryssning. Få träffa kaptenen och se mig omkring överallt på fartyget. Prata med passagerarna och skildra vad som händer ombord. Jag har faktiskt världens bästa jobb.

Hade jag inte blivit journalist hade jag velat bli fastighetsmäklare. Tänk att få komma in en massa fina hus och se hur folk inreder. Ja, tyvärr skulle man ju tvingas in i en massa mögelluktande, heltäckningsmattevrak till hus också förstås. Men jag tycker ändå att det verkar vara ett otroligt roligt jobb.

Dessutom får man nog se mycket av den mänskliga naturen. Som när vi skulle köpa vår sommarstuga. Det var mer spänt vid bordet när vi skulle skriva kontrakt än när en Dobberman ser en kattunge utanför sin hundkoja. Vi ville pruta på priset eftersom det inte fanns vattenprover från husets brunn och vi visste inte om det gick att dricka. Säljaren ville förstås ha ut så mycket som möjligt för huset. Då var det nog inte så roligt att vara mäklare, tror jag. Men vi avgick med segern. Det är jag glad för idag, för vattnet var inte bra, visade vattenprover och om några år ska vi installera kommunalt vatten. Och det är definitivt inte gratis.

4 kommentarer:

 1. Låter verkligen som en kul resa!!
  Tycker verkligen att du verkar ha ett spännande jobb!!
  Jag jobbar lite på att hitta något annat, men det är ju inget man skriver om på bloggen precis.
  Vet att min chef läser den för det mesta;-)
  Och när det kommer till att köpa hus gäller det verkligen att ha is i magen ja.

  SvaraRadera
 2. Vilket kul jobb du har!! Och snö har du också, jag blir riktigt avundsjuk :)
  Ha en härlig torsdag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Dom där avbrotten är riktigt härliga ibland, man behöver dom!!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Hoppas din dag blev toppen!
  Kram /Maria

  SvaraRadera