tisdag 19 november 2013

Rikedom


                                        Snart börjar pyntandet. Härligt!

I helgen satt jag och ett par kompisar och pratade om att ha råd. Eller rättare sagt hur alla andra verkar ha råd med så mycket. En villa för 4 miljoner kronor är inget ovanligt att folk äger i till exempel Göteborg. Utlandsresor, BMW:s och Odd Molly-kläder därtill. Sedan kom vi in på att vi kanske skulle semestra ihop.

Ena kompisen mumlade något om ett stort trerums-tält. Ja, där går då gränsen för min del. Må hända kan jag inte köpa en fyra miljoners-villa, men semestra i ett tält, det lär inte hända. Att ligga i antingen ett kokhett tält med myggorna surrandes runt ansiktet hela natten eller ligga och huttra och känna sig som en nedfryst falukorv inlindad i en sovsäck, nej, det lockar inte. Hotell eller campingstuga, något annat kommer inte på fråga. Och med ett så oekonomiskt sinne lär jag aldrig bli miljonär.

I helgen ska jag gå ut och rycka upp några smågranar och sätta i glasburkar med vatten. Det är så fint och juligt, passar bra nu när advent närmar sig. Gratis är det också. Snålar jag bara 30-40 år till kanske jag kan köpa en friggebod som tillhör en fyra miljonersvilla. Det blir något att se fram emot.

3 kommentarer:

 1. Haha, du skriver så roligt! Men tälta är inte min grej det heller, då stannar jag hellre hemma.

  SvaraRadera
 2. Ja du, nog undrar man ibland...
  Nej, bevare mig väl för att tälta. Då stannar jag hellre hemma!
  Just nu känns allt annat lyxigare än min tillvaro, nerbäddad med feber o ont överallt:(
  Ha de fint!

  SvaraRadera
 3. Här sitter jag och ler för mig själv, så roligt inlägg. Nä, fy bövelen för att tälta, det har jag gjort färdigt.
  Kram

  SvaraRadera