tisdag 28 oktober 2014

Passproblem


Pumpa påpassligt passande! Nej, detta monster till pumpa köpte vi INTE!Idag åt vi lunch på Ikea och sonen grejade med sin kub som han gör jämnt nuförtiden. Han löser den på cirka 1 minut. Jag löser den på cirka...öööh...10 timmar.


A hittade en instruktionsvideo till en robotdammsugare på Coop och stannade drömmande. Vi har haft en robotdammsugare och den var jättedålig så någon mer sådan blir det inte för oss, hur A än tjatar.

Eftersom vi ska åka till Teneriffa i mars, tänkte vi att det är bra att vara ute i god tid och förnya hela familjens pass redan nu. En mycket bister dam tog emot oss på polishuset idag. Först föll sonen i onåd när han skrev sin namnteckning och avslutade den med en glad gubbe. "Skriv om!" blev den griniga uppmaningen från damen.

När det var lillans tur att fotograferas började cirkusen. Att få en liten sex-åring som inte vet vad ordet allvar betyder, att stirra allvarlig, utan att le in i kameran, det är heeelt omöjligt. Till slut skrek jag desperat: "Lisa, tänk på något hemskt!". Det gjorde ju inte saken bättre för då skrattade ALLA. Till och med bistra damen.

Sedan åkte vi och köpte vinterskor till hela familjen. Men när expediten räckte fram ett par vinterskor till sonen som kostade 1 000 kronor, då trodde jag att jag skulle svimma. 1 000 kronor för skor till ett barn som kommer att ha mosat dem till trolldeg innan julafton? Köper folk verkligen så dyra barnskor? Vi backade skamset ur affären, hittade en annan, där vi fick likvärdiga skor för 400 kronor mindre, men av ett okänt märke. Men jag tror inte sonen bryr sig om vilket märke skorna har.

Sedan hittade lillan en pumpa i en affär och påminde mig om att jag i ett svagt ögonblick lovat att vi skulle göra en pumpalykta tillsammans. Det har vi gjort nu. A skar, jag skrek ( vet ni hur vidrigt äckligt innanmätet i en pumpa är att hålla i handen?) och barnen tjöt av skratt. Resultatet får ni se i nästa inlägg! Vi ses!


1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag ni verkar ha haft :)
    Ser fram emot nästa inlägg med pumpan mm ;)
    Ha en fortsatt bra dag
    Kram Mi

    SvaraRadera