måndag 23 juni 2014

Vi hade i alla fall INTE tur med vädret


Hela klanen på väg till medeltidsmarknad.


Sonen var väldigt duktig på bågskytte.


Fina brickor fanns att köpa i slottsshopen.


Jättesöta temuggar 180 kr/slottshopen.


Läckökrukor. Superfina!

Jämt, jämt, jämt när vi i släkten ska åka på utflykt tillsammans och det gör vi ett par gånger varje sommar, så är det dåligt väder. Det är ALLTID blåsigt, regnar oftast lite och är max 16 grader varmt. Igår skulle vi, mina föräldrar och A:s föräldrar åka till Läckö slott på medeltidsmarknad. Vi hann inte köra mer än 3 mil förrän det började regna.

Men medeltidsmarknaden var ändå rolig för barnen, trots att det kändes som tornadovarning i luften. De sköt armborst och pilbåge och gissade mus. Det sistnämnda var en tävling med en liten träminiatyr borggård med olika öppningar. Man fick gissa på en öppning som man trodde att musen skulle springa in i och sedan släpptes en liten vit mus ner. Lillan hade tur eftersom musen valde hennes öppning och vann en jättefin rosa sten som hon kallade sin "ägosten". Det betyder "ädelsten" på vuxen svenska.

På kvällen åt vi tacos, sonen hade en kompis som sov över och jag och A satt mest och slöade i uterummet. Nu ska vi åka och försöka lämna tillbaka robotgräsklipparen. Den stannar plötsligt mitt under gräsklippningen och det är inte så bra, eftersom vi vill ha på den när vi inte är där. Grannen har mer än en gång fått putta igång den igen, vilket är liiite pinsamt.

A är sååå besviken, men jag är rätt nöjd. Jag sladdade fram som en raceförare med åkgräsklipparen igår och klippte gräset på drygt en timme. Jag är ju kung på gräsklippning och ikväll är det dags för gräsmattan härhemma!

4 kommentarer:

 1. Dåligt väder, men trevligt ser det ut iaf:)
  Lycka till med gräsmattan ikväll!
  7,5 dag kvar att jobba, sen semester!!!! Längtar verkligen!
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Vädret gör ganska mycket... när vi firade midsommar gick jag runt med lila läppar :-) Hur kul är det liksom? Vi korsar fingrarna för en varm resterande sommar :-) Ni ser ut att ha haft det trevligt trots trista vädret... Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det var en väldigt bra beskrivning på midsommar, vi hade i alla fall INTE tur med vädret, nej, det är så man fick sätta på sig både underställ och raggsockor.. brrr!!

  Hoppas ni hade en skön helg trots vädret.

  Kram
  Helen

  SvaraRadera
 4. Översta bilden är misstänkt lik den typiska Mötesnytt-bilden signerad någon SPF-medlem. Tyvärr har vi fullt till lördagens insidor annars hade du gärna fått medverka :p

  SvaraRadera