fredag 27 juni 2014

Opiffat och uppiffat

Vi har nu kommit hem efter tre dagar i Göteborg. Jag är mer trött än när vi åkte. Två hela dagar på Liseberg med en 6-åring och en 10-åring, det är värre än att vara soldat i Främlingslegionen.
Vi fick hela vistelsen och inträdet för 2 800 kronor. Att hotellet, Hotell Göteborg (Best Western-kedjan), var så billigt, trots att det låg bara 10 minuters promenad från Avenyn, fick snabbt sin förklaring. Det var helt omgärdat av ombyggnadsarbeten. Hotellet stod som på en ö i en krater av grus. Varje morgon väcktes man av att någon maskin försökte krossa något väldigt hårt, väldigt länge. Men det var fräscht och fint, god frukost och som sagt, billigt, så det var helt okej.

Hotellet var fint utomhus, inte så fint utomhus, huua!Och Liseberg hade minsann genomgått en fantastiskt fin förvandling sedan vi var där för två somrar sedan. Nya, fina, karuseller och till och med Lisebergskaninerna hade ny färg. Inte strålningsgröna utan ljust ljust gröna och jättefina. Hela Liseberg var uppiffat och det fanns även en Burger king-restaurang med Tolix-stolar! Det var mycket, mycket finare än tidigare, med nya hus och detaljer. Man kunde gå och titta i timmar och hela tiden upptäcka nya saker. Är ni där så måste ni åka Kaninresan. Helt ljuvligt!

Farfars bilar var nya och superfina. Barnen fick körkort med sin bild på efter åkturen. Myyycket populärt!


En så här fin inredning har jag aldrig sett på en Burger King-restaurang.


Det fanns till och med Tolix-pallar att sitta på.En annan del av hamburgerrestaurangen som var superfin.


Titta på Sedum-taket till höger!

Lillan ville naturligtvis vara en Lisebergskanin hon med!

Barnen fick varsitt åkband och åkte 567 varv i Rabalder medan jag och A stod och tittade på. Vi hade en osannolik tur med vädret, varmt och soligt trots att det tydligen var hagelkaos i övriga delar av landet. Vi gick även in gratis på Universeum och hade tur som tokar. En gång om dagen får rockorna mat och precis när vi stod vid akvariet blev de utfodrade. Det var jättekul att se även om de var så ivriga att lillans skor blev alldeles nersprutade med vatten. Sedan gick vi in i nästa rum och precis då tog de fram en orm som man fick klappa. Ja, det mesta gick vår väg därinne. 


Nu är det sååå skönt att vara hemma igen. Vi syns lite senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar