fredag 27 juni 2014

En dröm

Vad tyckte ni om Ernst program i torsdags? Jag tyckte att huset han ska göra om var enormt inspirerande. Vackert i grunden och när Ernst är klar med det kommer det nog att bli otroligt fint. En av mina drömmar är att köpa ett helt orört, stort gammalt trähus, renovera det och få ett drömhem. Det finns bara två små, små, små hakar som sätter käppar i hjulet.

Jag och A kan inte snickra, inte tapetsera, inte lägga golv, inte kakla, ja, inte ens tapetsera en garderobsdörr. Det betyder att vi måste betala för all renovering och det är väl inget problem om man har en miljon på banken. Vilket vi då inte har. Så där föll den drömmen.

Men om man hade en eller två miljoner på banken eller kunde snickra och hade 4--5 månaders ledighet till övers vore det här huset ett drömobjekt:


En skola utanför Ystad, på Österlen, byggd 1869 på drygt 250 kvadratmeter.


Underbar kakelugn. Huset kostar "bara" 1,5 miljoner kronor.


Tänk hur fin den här salen skulle kunna bli med fina mattor, svängda Howardsoffor och bokhyllor...


Kycklinggula köksväggar...njaaa...


Vackra höga fönster.


Tänk att få renovera ett sådant här objekt! Uppvärmningskostnaden är visserligen på 80 000 kronor per år, men det har ju varit en skola. Den summan måste ju gå att få ner. Som sagt, hade jag varit utrustad med alla Ernst färdigheter hade jag slagit till med en gång...1 kommentar:

  1. Då har vi samma drömmar :) Mannen min och jag har gjort en del renoveringar ihop men vi saknar den där miljonen... Gillar skolan och Ystad är en vacker stad, kram Suss

    SvaraRadera