lördag 7 juni 2014

Skrapa


Nu har sommarkaffekopparna åkt fram! 


Idag åker vi till stugan och det kommer tyvärr inte att bli så kul. Vi ska skrapa. Skrapa av gammal lös färg på huset och förrådet eftersom vi ska måla om dem om några veckor. Huu, det där ljudet när man skrapar och det gnisslar....gaaah! Öronen vrider sig!

När vi köpte vårt nuvarande hus för något år sedan så var det egentligen inte rätt någonstans. Vi skulle, efter att ha haft ett stort trähus i många år, inte ha ettt till trähus. Nej, av tegel skulle det vara så det skulle vara lättskött. Men alla tegelhus vi tittade på var så erbarmligt charmlösa. Och så dök det här jättefina trähuset upp och vi slog till direkt. Nu fasar jag för när vi ska vara tvungna att måla om det för det har en mängd vinklar och vrår. Tyvärr är det väldigt dyrt att anlita en målare att måla om det, annars hade jag gärna gjort det.

I jämförelse kommer det ju att ta noll och ingen tid att måla om stugan som inte alls är stor. Men det är just allt förarbete, skrapning, tvättning, grundmålning som är sååå tråkigt. Nej, nu har A satt på kaffe och vi ska ta oss en förmiddagsfika innan skrapan väntar! Vi ses!
2 kommentarer:

  1. Hihi, ja, du skulle gjort som jag, köpt tegelhus ;-) Men ni valde ett jättefint trähus, superfint!

    SvaraRadera
  2. Ja skarpa är verkligen inget kul och jag ryser bara av tanken på det eländiga ljudet...
    Vårt hus var gult putsat när vi köpte det. puts som spruckit och trillade ner lite överallt. Att göra om det kostar en större förmögenhet, men jag gillar charmen med trähus bättre. Så för vår del var det ändå ett lätt val, vi tilläggsisolerade, bytte fönster och brädklädde fasanden. Och vi är så nöjda :)
    Hoppas ni haft en bra pingstafton!

    SvaraRadera