torsdag 25 juli 2013

Mot utlandet eller inte?


                           Detta skulle kunna vara i Provence, Frankrike...            Men nej. Det är ett fritidshus  till salu i innerstaden Visby, Gotland. Pris: 3,5 miljoner. 


                        Kolla in de snygga lamporna och den fina brädväggen i köket!


                          Så snyggt kakel och ojämn fog. Rufft, tufft och rustikt.

   
                                Här skulle jag gärna vakna på semestern!

Det här var väl ett fantastiskt sommarhus? Jag har aldrig varit på Gotland. Det är faktiskt sant. När jag fyllde 12 år hade jag varit flera gånger i USA, Asien, Afrika och flera Europeiska städer, men aldrig besökt vare sig Öland eller Gotland, ja, knappt varit någonstans alls i Sverige. Vi åkte alltid utomlands när jag var liten istället.

Nu som vuxen och när jag fått en egen liten familj, har jag gjort tvärtom. Vi har nästan bara semestrat i Sverige, med undantag för en tripp till Gran Canaria när sonen var tre år, som slutade i fullständig katastrof. Ett par timmar innan flygets avgång fick han öroninflammation och trumhinnan sprack under flygningen. Väl framme på hotellet sade vi att vi behövde läkarhjälp och då inträffade något helt- med svenska mått mätt- otroligt. Efter 15 minuter knackade en läkare på vår hotelldörr, gav recept på penicillin och hade dessutom hjälp av en svensk sjuksköterska!

Resan blev ju totalt misslyckad eftersom sonen inte kunde vara ute i solen med hög feber och vi fick tillbaka pengarna av försäkringsbolaget. Men det som har satt sig i minnet är att vi under en vecka besökte läkarens klinik två gånger med sonen och fick hjälp av en svensk sjuksköterska. Vilken service! Där behövde man minsann inte vänta i 6-7 timmar i ett överfullt väntrum. Vi är ofta väldigt kritiska mot andra länders sociala skyddsnät, men i det här fallet funkade sjukvården betydligt bättre i Spanien än i Sverige. Men det är klart att det berodde på vår försäkring också.

Jag har lite funderingar på en utlandsresa framöver. Kanske en sista minuten så att man vet att ingen blir sjuk? Trots bra sjukvård utomlands är det ju inte så kul att tillbringa halva semestern hos doktorn.

3 kommentarer:

 1. Oh så fint! Jag har varit på Gotland två gånger, gillar det verkligen. Men Österlen är min favorit nr 1, dit återvänder jag om och om igen och drömmer faktiskt om att få bo där.
  Utomlands var vi mycket innan barnen kom och tillsammans med dem har det blivit Turkiet för två år sedan och i höstas var vi i Egypten. För tillfället känner jag mig mätt på utlandsresandet....
  Ha en skön kväll
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Underbart hus! Det hade jag gärna haft men ett häftigt pris oxå ;)
  Hoppas på fortsatt vackert väder här i Sverige så man inte behöver fundera på utlandsresa... Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket hus..! Jag har varit på Gotland flera gånger, och gillar det verkligen. Helt klart lite utlandskänsla tycker jag.
  Va kul att du hittat till min blogg. Nu har jag hittat till din! :)
  Kram Jessica

  SvaraRadera