lördag 20 juli 2013

Inspiration på papper


                                             Allt i Hemmet, den stora favoriten!


                                             En inspirerande sida i Allt i Hemmet.


                                      En totalt oinspirerande sida i Lantliv.

Vilka inredningstidningar gillar ni? Jag har under flera års tid prenumererat på Allt i Hemmet, Lantliv och Drömhem och Trädgård. Först slutade jag prenumerera på Lantliv. Den är så tråkig! Sida efter sida med klädreportage där modellerna är klädda i linplagg för tusentals kronor. Kläder som är helt ouppnåeliga i pris för en vanlig Svensson. Ofta också oinspirerande bilder och trista hem i inredningsreportagen. Enorma bilder på jordiga potatisar är inte helt ovanligt.

Nu kommer jag att sluta med Drömhem och Trädgård också och bara ha kvar Allt i Hemmet. Den är klart bäst, tycker jag. Kul krönikörer, fina reportage och inspirationsuppslag. Men den kan inte mäta sig mot de bästa engelska heminredningstidningarna, som till exempel Country Living. Det är stor lycka när man har åkt till England och kunnat få botanisera i tidningsbutikerna. Här hemma har vi kanske sex-sju heminredningstidningar, där finns det 40-50 stycken. Man kanske skulle börja prenumerera på en engelsk tidning för att få mer inspiration?

3 kommentarer:

 1. Tack för besöket hos mig;)
  Håller med dig om tidningarna..
  Jag köper faktiskt väldigt lite
  tidningar sen jag började kolla på alla
  bloggar, det är ju som en enda tidning bara
  det och gratis=) Ha en skön kväll
  Med vänlig hälsning Gabriella

  SvaraRadera
 2. Hade Allt i hemmet en längre period men tröttnade. Nu gillar jag de där Leva & Bo som kommer med Expressen och Aftonbladet med jämna mellanrum. Särskilt den som heter Leva och bo på landet.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag köper väldigt lite tidningar just nu. Tror nog att jag varvar för att inte tröttna. Allt i hemmet tidningen är toppen men har inte haft den på ett halvår för att man tröttnar även där. Efter ett tag brukar jag hoppa på igen för att se om den har nya idéer och tips igen. :) Nu när jag har flyttat från hus till lägenhet så är det inte många tidningar jag kan läsa nåmer tyvärr då typ 90% av dem skriver om trädgårdar..

  Må så gott!
  Kramen Ina

  SvaraRadera