söndag 28 juli 2013

En sommarstugas värde                                           En del av vår sommarstugas trädgård.


    Härligt att ha dusch och toalett inomhus även i stugan. Jag är för lat för utedass och utedusch.


                                             Köket är litet men naggande mysigt.        En kostamtavla har jag som prydnad i sovrummet. Köpt av stuggrannen som har en loppis.


                    I vardagsrummet ser vi bra tv-serier under sommarkvällarna.

I början av sommaren, när det regnade och med förra sommarens eviga regnande i färskt minne, muttrade min man: "Vi kanske skulle ta och sälja sommarstugan". Igår, när vi låg på badstranden och hade haft en underbart härlig dag vid stugan, så sade han: "Jag tycker att vi ska ha kvar stugan i minst 10 år framöver." Så hur man upplever värdet av att ha en sommarstuga, är mycket beroende på vädret.

Prognosen visade på regn och åska igår, men vi valde ändå att åka upp till stugan. Helt rätt beslut, visade det sig. Det blev jättevarmt och soligt. Vi utrustade oss med muggar och barnen kunde plocka vildhallon och smultron i snåren lite längre bort och jag kunde sova ett par timmar på altanen. Sedan åkte vi och badade (det var då A fällde stugkommentaren) och det var ljuvligt varmt i vattnet. Barnen njöt och plaskade som små sälar och precis i den stunden- var livet fulländat.

Efter min morgonpromenad ner till vattnet i morse, det var 20 grader varmt redan klockan 8 på morgonen, började det regna.  Vi packade ihop och åkte hem. Men jag längtar redan efter vår lilla röda stuga. Fast sommaren varar ju länge än. Än finns det mycket tid att njuta.

1 kommentar:

 1. Så mysigt och fint ni har, och
  nog beror det på vädret hur man
  trivs i stugan. Allt blir mycket
  roligare om det är sol.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera