onsdag 10 juli 2013

I BMW-land                                                  
                                                             Så fantastiskt vackert!


                                   Jag tycker att hängande tvätt utomhus är så himla fint.


                            Inte alla hus på kusten är vitmålade. Det här var väl fint?


Idag har vi haft en helt perfekt dag! Vi åkte i morse till Hovenäset, ett yttepyttelitet samhälle några kilometer innan Smögen. Där har några kompisar till oss hyrt en lägenhet under ett par veckor. Det som är perfekt med de mindre kustsamhällena, är att det inte finns så mycket folk där. Man går omkring nästan ensam i de vackra gränderna och njuter av omgivningarna. Men står det skrivet i kontraktet när folk köper hus på kusten, att de dessutom måste vara innehavare av en silverfärgad eller svart BMW?

Utanför åtta av tio av de underbara husen stod nämligen en sådan bil parkerad. Och så ser det ut överallt på kusten. Är det så att bilmärkena tar slut när man hamnar på en viss inkomstnivå? Kan man bara köra BMW då? Det såg faktiskt väldigt komiskt ut med dessa mängder av BMW:s som stod precis överallt.Hade jag haft hus där hade jag köpt en Toyota och parkerat på min uppfart. Bara för att retas!

Efter rundvandringen åt vi picknicklunch på stranden och barnen plockade smultron på strå och fiskade krabba från bryggan.Vädret var jättefint, lite blåsigt, men hellre det än för varmt. Ja, det var faktiskt en helt perfekt dag. En dag att trä upp på grässtråt man har i sitt minne och ta fram någon gång när vinterstormarna yr. Och minnas tillbaka.


                                           Utsikten från stranden i Hovenäset.
     


                                                 Den vackra båthamnen i Hovenäset.


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad kul att hitta till dig!
  Fint sovrummet är!

  Ha det gott!
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig reflektion över alla BMW! Men man kan ju faktiskt undra ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Åh, Näset, där har jag tillbringat mycket tid eftersom mina kusiner bor där. Och går man över berget kommer man hem till finaste Väjern, det du! :)

  SvaraRadera