torsdag 4 juli 2013

Billigast och bäst

Idag har jag haft en osannolik tur. När vi kom fram till mattbutiken visade det sig vara en mindre djungel att gå igenom alla mattprover. Ungefär 90 procent var sträva och kändes mer som Svinto än något mjukt och mysigt att stoppa fossingarna i på morgonen. Till slut, efter en massa letande, hittade vi en matta som både jag och min man A skulle kunna tänka oss. Tills vi såg priset.

Eftersom sovrummet är närmare 20 kvadratmeter stort så skulle priset för mattan bli cirka 9 000 kronor. Till det tillkommer arbetskostnad, lister m.m. Jag såg hur A:s ansiktsfärg började anta en lätt gråvit nyans och han såg sjösjuk ut. Jag började fingra på ett par mattprover som hängde alldeles intill och då upptäckte jag att en av dem var mjuk, hade exakt rätt färg- och kostade hälften så mycket som dyr-mattan.

    Mattan vi valt är INTE denna, men den har samma nyans som den till höger, mullvadsfärgad.

Tyvärr fick jag ingen bra bild på mattan, men den är mullvadsfärgad, alltså mörkbrun med ett stänk av grått kan man säga. Jag var alldeles till mig när vi gick ur butiken. Att göra en bra affär är alltid roligt. Att betala
9 000 kronor för en matta till sovrummet hade INTE känts som en bra affär.

Sedan åkte vi vidare och åt lunch på Ikea. Medan barnen lekte sig blåa på Småland, strosade vi runt och kikade på lite grejer. Vissa är har Ikea jättefina grejer, andra säsonger är utbudet förfärligt. I år tycker jag att de har lyckats riktigt bra.


                    Snyggt kök, men för mörkt för min smak och det bord som jag kikat på till köket.


                                               En vit lantlig köksdröm, men lamporna är rätt fula.


                         Här är bordet och stolarna jag kollat på till köket i vårt nya hus. Snyggt!

Nu väntar en helt fullspäckad helg med enbart roligheter. Imorgon åker jag till en av mina absoluta favoritstäder när det gäller inredningsshopping. Eller en stad man kan åka till när man bara vill ha en riktigt härlig dag. Dessutom väntar grillfest i stugan i helgen och en hel del annat. Nu ska jag strax bänka mig inför sommar med Ernst. Gör det du med, han är underbar!

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Är själv lite sugen på heltäckningsmatta i sovrummet men helst vill jag ha golvvärme i alla rum! ;-) Hihi

  Får man fråga var ni köpt hus? Är lite nyfiken för bilderna du visade i din blogg liknar ett hus som jag såg på Hemnet nyss. ;-) Jag är nämligen också Hemnetknarkare just nu! ;-)

  Kram Åse

  SvaraRadera
 2. Så spännande med nytt hus!!
  Vi tillträdde här för snart tå år sedan, mycket har hänt sedan dess.
  Många tror knappt att det är samma hus längre:)
  Gillade du Ernst idag då?
  Ha de!
  /Anna

  SvaraRadera