onsdag 3 juli 2013

En dag på egen hand

Jag är sällan ensam och kan göra vad jag vill. Jobbar man heltid och har småbarn är det alltid någon tid man har att passa, något möte man ska på eller någon man ska träffa eller någon att ta hand om. Men idag, för första gången på länge, vaknade jag upp och fann att jag hade hela dagen oplanerad. Inget lekland skulle besökas, inga utflykter var inbokade och ingen skulle besöka oss.

Så jag åkte iväg helt ensam efter lunchen och gjorde det som är så roligt för oss som gillar heminredning: jag åkte till mina favoritaffärer och kollade in utbudet. Först åkte jag till Blomsterlandet i Uddevalla.


                     På Blomsterlandet fanns en massa fint. Fin trappsteghylla till vänster, till exempel.


                            Så snygga tavlor till ett vitt kök. 179 kronor styck på Blomsterlandet.

Därefter for jag vidare ett par mil till en fantastisk butik, nämligen Två Fröknar strax utanför Uddevalla, mot Orust. Nästan allt i den butiken skulle göra sig ypperligt i vårt nya hus. Till exempel:


                  De vackra blårandiga kopparna på översta hyllan är så somriga. 99 kronor styck.


                                                                Häftig dödskallekudde.

Hos Två Fröknar kan man också fika hembakat och köpa kläder, bland annat klänningar från Pernilla Wahlgrens märke. Är man i Uddevalla-trakten är ett besök hos den här butiken ett måste! Där kan jag gå omkring i timmar och bara njuta.

Sedan körde jag till Orust, några mil bort, och kollade in utbudet hos Henåns Blomsteraffär. De har bland annat inredningsprylar av märket Green Gate och en massa ljuvliga blommor. Just Henån är ganska charmlöst (läs väldigt charmlöst), men annars är Orust en oerhört fin ö. Är du där så besök gärna de små orterna Ellös och Hällevikstrand som har jättejättefina hus och mysig atmosfär.

Efter en sådan här heldag var det skönt att komma hem igen, fulltankad med inspiration. Idag har jag också bokat den första hantverkaren till vår renovering av nya huset, en mattläggare som ska lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet. Mattan ska vi se ut imorgon. Nu blir det tacos med familjen och lite vin!


                       Snygga ljuslyktor (de små 159 kronor) hittade jag i Henåns Blomsteraffär.

1 kommentar:

  1. Bra tips där! Två fröknar ska jag verkligen pallra mig iväg till. Ska bara införskaffa obegränsat med cash först :)

    SvaraRadera