torsdag 4 september 2014

Som Carrie i Sex and the City

Att köpa kläder är lika roligt som att dra ut en tand med hjälp av ett fiskespö och en oxe, tycker jag. Men idag gick det inte att undvika längre. Hemnetknarkaren och hennes sambo har bjudit in oss på en stor fest och om jag inte vill dyka upp med en såsfläckig t-shirt och håliga shorts, så var nya inköp ett måste. På lunchen smet jag in i en lite finare butik, med hjärtat nere i tårna.

Jag norpade åt mig ett par jeans som såg urfräcka ut, på en 17-åring, på ren trots och ett linne och gick in i provhytten. Och då hände det. Allt passade! Och var jättesnyggt på mig! Och i en yttepyttepytte liten storlek! Jag skrek så att det hördes till Katrineholm: "Så här små kläder har inte jag haft på mig på 10 år!". Jag kände mig precis som Carrie i Sex and the City och tänkte: "Varför gör jag inte det här oftare, det är ju jätteroligt!".

Men jag vet ju varför. I vanliga fall tvingas jag prova 19 byxor på raken utan att ens få dem över knäna, svettas, svär, fräser, får svamputslag under armarna och blir osams med expediten för att hon ljuger och säger att kläderna är snygga på mig trots att jag ser med mina egna ögon att jag ser ut som Heffaklumpens mormor. Men inte idag! Jag är så glad! Tyvärr kan jag inte visa dem eftersom de ska bli en överraskning för Hemnetknarkaren men en liten sneakpeak bjuder jag på....


Ja, det går ju inte att se så mycket, men tro mig, den här knöliga röran är såå snygg...

4 kommentarer:

 1. Vad kul, prova kläder kan ju vara en riktig glädjedödare, man får verkligen välja sina tillfällen :)
  Håller med bloggkommemtatorn nedan, läser din blogg varje dag fast jag ät dålig på att kommentera o blogga själv. Du är störtskön o så befriande.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du, vad glad jag blir! Tyvärr känner man sig inte så störtskön och fri när man står i en provhytt och ser ut som en leverkorv i alla kläder man provar, så dagens upplevelse var minsann en befrielse.

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, du är allt bra rolig du:)))))) Sitter här o flinar för mig själv och tänker, du är allt bra tokig du;-)
  Fast jag tycker nog att det är ganska så roligt att köpa kläder, fast inredning är roligare. O oftast måste man ju liksom välja för jag har inte ett konto som Carrie Bradshaw;-)
  Ha de gott!
  Ps: Jag tänker på din vän och hoppas det går bra med allt...?

  SvaraRadera