lördag 15 mars 2014

Danska huliganer?


Innan sommaren ska stugan målas om.


Jättefin blomma som jag fick av svärmor häromdagen.

Nu har vi hyrt ut vår sommarstuga två veckor i sommar. Det är flera som har ringt, men A har satt sig på hasorna varenda gång, eftersom han inte vill dela med sig av en enda minuts stugtid när vi själva har semester. Familjen som ska hyra den i två veckor är danskar. A blev genast misstänksam: "Tänk om de är sådana där danska huliganer?" morrade han.

Jag vill här påpeka att vi visserligen har legat i fejd med danskarna under många hundra år, men senaste krigsutbrottet var väl på 1700-talet, om jag inte missminner mig. Någon gång får man väl ända gräva ner stridsyxan. Jag har pratat med deras svenska släkting som förmedlat kontakten och det verkar vara mycket fridfulla danskar som mest vill fiska. Inte hugga ner någon med sabel.

Idag är jag uppe med tuppen. Vi har öppet hus på jobbet för att visa upp våra nya tidningslokaler som har en fantastisk havsutsikt. Det ska bli jättekul att få träffa våra läsare. Bland dem finns det en hel del utlänningar och utsocknes. Människor har ibland ringt mig från Tyskland och klagat på att deras Strömstads Tidning inte kommit fram. Rätt fantastiskt, tycker jag. Och stolt blir man. Undra hur många danska prenumeranter vi har?

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha... Ja, man vet aldrig. Skulle nog också vara orolig om jag hyrde ut min stuga...
  Häftigt med utländska prenumeranter!
  Lördagskram från Kate

  SvaraRadera
 2. Hahaha, det kommer säkert gå jättebra.

  SvaraRadera
 3. Haha, vi får väl hoppas att det inte är några danskhuliganer ;) Perfekt att kunna få lite extra pengar genom att hyra ut några veckor. Kram.

  SvaraRadera